15 motive pentru care NU are rost să mergi la Mioritmic

by | Oct 4, 2015 | Editorial

Recunoaște… te gândeai dacă să mergi la MIORITMIC.
După două ediții în care ți-ai văzut news feed-ul inundat de statusuri, poze și video-uri de la fața locului, te-ai gândit că anul acesta ar merita să ajungi și tu?
Mai gândește-te! Uite 15 motive pentru care nu are rost să mergi la Mioritmic:

1. Organizatorii nu prea au experiență. Club Midi a fost inaugurat abia în noiembrie 2007, fiind prima locaţie din Transilvania adresată în exclusivitate muzicii electronice, ajungând într-un timp foarte scurt cel mai bine cotat club din țară și din Europa Centrală și de Est. Sunrise face evenimente doar din 2005 și a organizat abia 18 ediții de Sunwaves, festivalul bianual de pe malul Mării Negre care strânge vizitatori din întreaga lume. Cam slăbuț, nu?

2. Mioritmic are loc lângă Muzeul Etnografic, în Pădurea Baciului. Adică n-ai cum să-ți dai check-in la aeroport că pleci peste mări și țări ca să participi la ceva tare. Doar într-o pădure bântuita care a fost inclusă de BBC în top 5 cele mai “bântuite” păduri din lume.

3. Biletul e foarte scump! Plătești 90 de lei pentru FULL PASS ca să asculți ~30 de artiști, majoritatea fiind recunoscuți la nivel internațional. Dacă îți dă cu virgulă, asta înseamnă o medie de 3 lei pe artist. Say WHAT?

4. O apă costă 10 lei – știu la ce te gândești, o mică avere. Doar nu o să scoți suma asta colosală din buzunar ca să trăiești experiența unui festival memorabil, care să te scoată din rutină, după ce ai platit atât de mult pe bilet, poate și cazare + transport.

5. Cel mai probabil nici prietenii tăi nu vor merge, care sunt șansele să te întâlnești cu cineva cunoscut când pe Facebook s-au anunțat 12.000 de participanți?!

6. Sistemului de sunet nu i se acordă o prea mare importanță, evenimentul nepunând accent pe muzică… same-old same-old Funktione-One, susținut de sisteme de top adiționale.
Organizatorii insistă în fiecare an să aducă cel mai bun sistem de sunet, și știm cu toții că tot o să scrie cineva pe event că muzica nu se auzea prea bine…

7. Artiștii invitați nu sunt așa tari, plus că-i vezi weekend de weekend dacă ai chef… și bani să zbori în toata lumea.

8. Te duci doar să asculți niște muzică. Nu se ocupă nimeni de design, tematică, ceva visual-uri sau proiecții realizate pe ansambluri de butaforii pe tematica muzicală.

9. O să fii nevoit să auzi obsesiv “Când intră Rhadoo?” și probabil vei întreba și tu mai departe.
P.S. Intră de ziua lui.

10. În cazul în care nu îți place muzica, nu prea mai ai de ales odată ce ai întrat în perimetrul festivalului… decât alte două scene, conectate între ele, dar pe stiluri diferite.

11. Atât de plictisitor e festivalul, încât dimineața, chiar înainte de răsărit, toată lumea pleacă acasă. Nu se face niciun after cu Rhadoo. După două seri memorabile, să fii nevoit să asculți tot felul de piese unreleased, printre care se strecoară și clasice de începe să aplaude tot cortul, chiar te poți lipsi.

12. Nu ai parte de o experiență muzicală și vizuală inedită, nu vezi niciun artist inovativ care dă tonul și stabilește noi trend-uri, iar public mai trist ca aici n-ai să găsești.

13. Nu ai unde să-ți faci poze…

14. Nu te trec fiori când te uiți la aftermovie-ul de anul trecut…

15. N-are rost să mergi la Mioritmic, să suferi apoi de depresia post-festival.
Măcar nu o să-ți amintești constant cât de tare a fost. Simptomele comune sunt:
– Refuzul de a îndepărta brațările de la festival de pe mână
– Ascultarea cu precădere a artiștilor pe care i-ai vazut la festival
– Vizionarea video-urilor făcute la festival
– Vizualizarea fotografiilor oficiale pentru a-ți da tag ție si prietenilor tăi
– Mănânci și dormi mult

Photo credits: Valeriu Catalineanu
Redactat de Bianca Iulia

Tags: mioritmic

Evenimente viitoare

Abonează-te la newsletter

Ți-a plăcut acest articol? Abonează-te pentru a primi ultimele noutăți și recomandări.

Te-ai abonat cu succes.

Share This