Festivalul Internaţional al Teatrelor de Păpuşi şi Marionete „Puck” @ Cluj

by | Oct 9, 2015 | Festivaluri

Festivalul Internaţional al Teatrelor de Păpuşi şi Marionete „Puck”

Manifestarea va avea loc în perioada 12 – 15 octombrie 2015. În cele patru zile ale Festivalului sunt programate spectacole la Teatrul „Puck ”, Cercul Militar, Opera Română, Opera Maghiară, Teatrul Naţional „Lucian Blaga”, Teatrul de Stat Maghiar,  Academia de Muzică „Gheorghe Dima” şi Casa de Cultură a Studenţilor.

Evenimentul cuprinde un program variat, format din 15 spectacole din România, Ungaria şi Republica Moldova, 5 conferinţe şi dezbateri, 3 ateliere creative şi lansări de carte, programul fiind susţinut de către Teatrul de Păpuşi „Vojtina” din Debrecen, Ungaria, Teatrul Municipal „Guguţă” din Chişinău, Republica Moldova, precum şi de 10 trupe din ţară. În deschiderea Festivalului Internaţional al Teatrelor de Păpuşi şi Marionete „Puck”  este programat  spectacolul „Şcoala lui Habarnam”, manifestare ce va avea loc luni, 12 octombrie 2015, cu începere de la ora 09:30, la sediul Teatrului „Puck” din Cluj-Napoca, strada I.C. Brătianu, nr. 23.

De asemenea, în premieră, această ediţie a festivalului include un spectacol interactiv, „Fereastra”, realizat de Compania de Teatru Syncret din Iaşi, programat luni, 12 octombrie, la ora 18:00, la Centrul de Cultură Urbană Casino. „Fereastra” este un spectacol de animaţie de tip outdoor, pentru un public larg, spontan. Tema spectacolului are ca sursă de inspiraţie cultura etniei rrome şi exploatează artistic motive tradiţionale ale culturii rrome, motive cu trimiteri metaforice la problematica specifică rromilor din contemporaneitate, la problemele de integrare socială ale etnicilor rromi într-o lume europeană în care principiile valorice se amestecă deseori cu preconcepţii şi subiectivităţi.

Programul festivalului poate fi vizualizat şi pe teatrulpuck.ro,  secţiunea Festival.

Evenimente viitoare

Fri 26

Cluj-Napoca: Space In The City

6 February, 10:00 am - 30 April, 8:00 pm
Fri 26

Expoziția EROINELE la Cluj-Napoca

11 February, 10:00 am - 14 March, 6:00 pm
Fri 26

Portrete feminine de odinioară

22 February, 9:00 am - 9 March, 5:00 pm

Abonează-te la newsletter

Ți-a plăcut acest articol? Abonează-te pentru a primi ultimele noutăți și recomandări.

Te-ai abonat cu succes.

Share This