Recital de orgă @ Biserica Sf. Mihail

Home $ Articole $ Recital de orgă @ Biserica Sf. Mihail

by | Oct 14, 2015 | Articole

Recital de orgă Noemi Miklos, cuprinde lucrări de Johann Sebastian Bach, George Enescu, Franz Liszt, Zoltán Kodály şi Sigismund Toduţă.

Noémi Miklós s-a născut în 1981 la Cluj-Napoca. A studiat pianul la Liceul de Muzică „Sigismund Toduţă”, iar mai apoi orga la Academia de Muzică „Gheorghe Dima”, sub îndrumarea profesorilor Ursula Philippi şi Erich Türk. A participat la o serie de cursuri de măiestrie atât în ţară, cât şi în Germania, şi a studiat un semestru la Hochschule für Musik din Freiburg, fiind beneficiara unei burse Erasmus. A susţinut concerte solo în România şi în străinătate (Ungaria, Germania, Elveţia) şi concerte de muzică de cameră alături de formaţia Trio Jubilate.

În anul 2005 a câştigat Premiul Publicului la Concursul internaţional de orgă Zürich Wiedekon din Elveţia, iar în anul 2011 Premiul II la Concursul de muzică de cameră din cadrul festivalului de muzică barocă La Stravaganza, alături de formaţia Trio Jubilate. În prezent Noémi Miklós îşi continuă studiile doctorale în cadrul Academiei de Muzică „Gheorghe Dima”. Din anul 2013, Noémi Miklós este membră a formației camerale Flauto Dolce, alături de care a susținut mai multe concerte de muzică barocă în țară și peste hotare.

BILETE: 20 lei preţ întreg/concert & 10 lei preţ redus (elevi, studenţi şi pensionari)/concert. În sala de concert se intră doar pe bază de bilet/invitaţie/legitimaţie de presă, cu loc! Locurile se obţin de la Agenţia de Bilete a Filarmonicii de Stat „Transilvania”, Piaţa Lucian Blaga. Se pot achizitiona bilete si cu o ora înainte de începerea concertului, direct de la locatia acestuia, în limita locurilor disponibile.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!