Concert Simfonic de Închidere TMC @ Colegiul Academic

Home $ Articole $ Concert Simfonic de Închidere TMC @ Colegiul Academic

by | Oct 22, 2015 | Articole

Orchestra Filarmonicii de Stat “Transilvania”

Óliver Díaz – dirijor
Remus Azoiţei  – vioară
Nicolai Rimski-Korsakov – Capriciul spaniol, op. 34
Ciprian Porumbescu – Baladă pentru vioară și orchestră
 – Introducere şi Rondo Capriccioso, op. 28
 – Trei dansuri românești
 – Dansuri ungare nr. 1, 3, 5, 6, 10, WoO 1
Belá Bartók – Dansuri românești pentru orchestră, Sz. 56, BB. 68

Născut în 1971, la Oviedo, Óliver Díaz este director muzical şi artistic al Orchestrei Simfonice din Gijón. A studiat la Conservatoarele din Gijón şi Oviedo, absolvind, în 1999, pianul şi compoziţia. În timpul acestei perioade, care a coincis şi cu primii săi paşi în profesia de muzician, a câştigat numeroase premii la competiţii de pian (de la San Sebastián, Guernica, Berga, „Casa Viena” sau „Piano Royal”) şi a urmat cursurile de măiestrie susţinute de Jean François Heisser, Michel Beroff, Irina Zaritskaya, Josep María Colom şi Blanca Uribe.

Violonistul Remus Azoiţei a concertat în Lincoln Center şi CAMI Hall (New York), St. Martin-in-the-Fields şi Wigmore Hall (Londra), la festivalurile muzicale de la Tokyo, Cambridge, Londra, Berlin, Heidelberg şi Santander. A colaborat cu artişti precum David Geringas, Gérard Caussée, Nigel Kennedy, Adrian Brendel, Cvartetul Voces, şi a cântat ca solist cu diferite orchestre şi ansambluri din Europa şi America, precum cele din Londra, Weimar, Jena, Salzburg, Barcelona şi New Jersey.

În 2002, Remus Azoiţei este numit profesor de vioară al Academiei Regale de Muzică din Londra, fiind, de asemenea, cel mai tânăr profesor din întreaga istorie a acestei instituţii. În 2005, a fost distins cu titlul de Asociat al Academiei Regale de Muzică din Londra, pentru activitatea sa concertistică şi pedagogică de excepţie de-a lungul anilor. În 2007, Remus Azoiţei a pus bazele Societăţii Enescu din Londra, aflată sub patronajul Casei Regale a României.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!