5 localuri din Cluj unde să serveşti micul dejun

Home $ Articole $ Recomandări $ 5 localuri din Cluj unde să serveşti micul dejun

by | Oct 26, 2015 | Recomandări

Mama îmi tot spune că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei. Duce așa o muncă de lămurire cu mine în ultimii ani la nivel intensiv, încât încep să cred că am putea iniția împreună ceva curs de servire al micului dejun destinat tinerilor care au încetat să pună preț pe asta.

Studenții și tinerii, în general, au o viață din ce în ce mai agitată; zilele într-un oraș mare trec pe repede-înainte, abia realizăm când vine seară și când trece săptămâna. Cât despre mâncatul ordonat… vorba americanului, n-are nimeni timp pentru asta. Oricât de neglijenți am fi, însă, din când în când mai trebuie să ne echilibrăm dieta și putem face asta în oraș, atunci când nu vrem să gătim și bugetul ne permite o escapadă culinară.

Așadar, am ales cinci locuri din Cluj-Napoca care pot să-ți dea startul unei zile perfecte.

1. Olivo Caffe – tocmai ce au anunțat zilele trecute că de la 1 noiembrie locul devine smoke free, adică nu se mai fumează în local. Mutare foarte curajoasă, dar sigur și binevenită în special pentru momentele în care ai vrea să mănânci acolo. Pagina de Starters din meniu arată tare bine: 8 sortimente de bruschete, Panino Vegetariano sau Focaccia al Salmone, 11-18 lei. Și cafeaua… de la Olivo nu poți să pleci fără o cafea! Deschis L-V de la 8, S-D de la 9.

Adresă: Bulevardul Eroilor nr. 7 | 0732 331 099 | olivocaffe.com

2. Polo Restaurant loc nou în oraș, ce trebuie încercat, iar design-ul este numai bun pentru instagramare. Pentru micul dejun încearcă Frittata: “ideal pentru zilele mohorâte de toamnă atunci când te duce cu gândul la sudul însorit al Italiei”. A, da! Și plating-ul parcă-i scos din paginile revistelor culinare. Deschis de la ora 9.

Adresă: Constantin Brâncuși nr. 1 | 0264 483 030

3. Livada – Restaurant cu grădină – cea mai bună alegere dacă locul pe care îl cauți trebuie să fie unul liniștit, ferit de aglomerație, dar totuși în apropierea zonei centrale. Pentru o dimineață sățioasă, Croque Madame, Eggs Benedict, Omelette sau Livada Breakfast ajung la 9-16 lei. Deschis L-V de la ora 9, S-D de la ora 12.

Adresă: Strada Clinicilor nr. 14 | 0722 111 115 | restaurantlivada.ro

4. Zucca City Ambient plăcut, comandă care vine repede, mâncare delicioasă. Multe opțiuni, mai exact vreo 10, majoritatea pe bază de ouă. Au pus la cale și un număr magic de 7 combinații (mic-dejun, espresso și fresh de portocale), la care prețul variază între 14 și 23 lei. Acestea sunt valabile doar de luni până vineri în intervalul 08.00-11.30. Deschis L-V de la 8.00, S-D de la 10.

Adresă: Calea Dorobanților, nr. 28 | 0786 238 323 |

5. Panemar. Mereu alegerea sigură, căci, indiferent de zona în care te afli, este imposibil să nu ai un Panemar prin apropiere. Findejunul, pe care îl prepari cum vrei, merită să aștepți după el în spatele celor care stau deja la rând. Compensează cafeaua to go, care e preparată imediat, iar sandwich-urile sunt delicioase, pâinea fiind ingredientul secret, exact la ce se pricep ei mai bine.
Deschis L-S de la 6, D închis.

0264 449 469 – 0761 787 996 | panemar.ro

Care sunt locurile voastre preferate unde vă încărcați bateriile dimineața în Cluj?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!