Concert Lucian Ban & Mat Maneri @ Muzeul Etnografic

Home $ Articole $ Concert Lucian Ban & Mat Maneri @ Muzeul Etnografic

by | Oct 29, 2015 | Articole

Concert Lucian Ban & Mat Maneri

Mat Maneri este cunoscut ca unul dintre cei mai înzestrați improvizatori din jazz-ul contemporan. Duo-ul Ban – Maneri a început colaborarea în 2009, cu albumul „Enescu Re-imagined”. Lucian Ban a fost nominalizat în 2005 și 2006 la titlul de „Best European Jazz Musician”, iar Mat Maneri a fost nominalizat la Premiile Grammy.

Biletele vor costa 20 de lei și vor putea fi cumpărate de la Muzeul Etnografic. Concertul va fi prezentat de Virgil Mihaiu.

Cei doi artişti, având în spate ani buni de experienţe artistice în diferite configuraţii şi stiluri, au optat, de data aceasta, pentru sound-ul cameral. Poate nicăieri altundeva sunetul de pian nu este captat cu atâta grijă ca la ECM. Casa de discuri specializată îndeobşte în promovarea jazz-ului european oferă de peste 45 de ani produse dintre cele mai rafinate. Clasicul format al dialogului dintre pian şi violă dobândeşte, în albumul propus de Ban şi Maneri, dimensiuni noi.

Village Voice New York remarcă faptul că „Transylvanian Concert e unul din acele albume care te transportă instantaneu – prin reverii cu tonuri lungi, piruete sonore ce pulsează, introspecții conturate, bucurie gypsy. Poate să fie transcendent”, în vreme ce Jazz Weekly apreciază că e vorba despre „o colecție de sonate moderne care şterg granița dintre jazz și clasic, un amestec de piese și sunete similar cu o liturghie modernă”.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!