Gala Jeno Janovics @ Opera

Home $ Articole $ Gala Jeno Janovics @ Opera

by | Nov 6, 2015 | Articole

Gala Jeno Janovics 
Spectacolul extraodinar care reunește două opere sub același puls liric

Opera Națională Română din Cluj-Napoca, în parteneriat cu Opera Maghiară din Cluj, are plăcerea de a vă invita la o serată muzicală excepțională: GALA JENŐ JANOVICS,  ce aduce pe scenă cele mai îndrăgite arii de operă, în interpretarea unei distribuții strălucitoare, alături de invitați speciali!

Evenimentul liric este dedicat uneia dintre cele mai reprezentative figuri ale culturii și artei secolului XX, Janovics Jenő, director de teatru în timpul căruia au fost construite cele două clădiri emblematice ale Operei și Teatrului Național Român, în anul 1906 și clădirea Operei și Teatrului Maghiar în 1910.  Regizor, scenograf, actor de teatru și film, Janovics a fost un vizionar care, în urmă cu peste 100 de ani, a regizat primului film din Transilvania. Un mare pasionat și susținător al operei, Jenő Janovics a ținut în repertoriu toate genurile teatrului muzical, fiind primul care a prezentat publicului operele compozitorului Puccini.

Gala Jenő Janovics va prezenta un repertoriu armonios inedit, îndrăgit de publicul larg, ce reunește cele mai renumite arii ale compozitorilor G. Rossini, G. Verdi, J. Strauss, R. Leoncavallo, F. Erkel, P. Mascagni  și, desigur, G. Puccini. Frumoasa asortare lirică aduce pe scenă o distribuție distinsă, formată din unii dintre cei mai apreciați interpreți români și maghiari:  Carmen Gurban, Egyed Apollonia, Lucia Bulucz, Ștefania Barz, Andrada Ioana Roșu, Daróczi Tamás, Pataki Adorján, Fülöp Martin, Cristian Hodrea, Beniamin Pop, acompaniați de Orchestra Operei Naționale Române din Cluj-Napoca, aflată sub bagheta maestrului dirijor Jankó Zsolt. Regia artistică este semnată de Tiberius Simu. 

Biletele spectacolului sunt puse în vânzare la Agenţia Teatrală și online, pe biletmaster.ro.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!