Songs from Afar @ Teatrul Maghiar

Home $ Articole $ Songs from Afar @ Teatrul Maghiar

by | Nov 6, 2015 | Articole

Songs from Afarnoul album ELEVATION prezentat la Cluj 

Alături de saxofonistul american Abraham Burton, de contrabasistul John Hébert, bateristul Eric McPherson și de invitatul lor special, violistul american nominalizat la premiile Grammy, Mat Maneri, albumul Songs from Afar incorporează cunoașterea profundă a jazz-ului modern cu extraordinara voce a cântărețului transilvănean Gavril Țărmure, într-un program muzical cu o identitate unică, ce traversează deopotrivă continente și stiluri.

Noul album Songs From Afar prezintă zece piese: șapte compoziții originale semnate de Lucian Ban și trei re-orchestrări ale unor doine și cântece de nuntă din Transilvania cântate de Gavril Țărmure împreună cu grupul. Songs from Afar este un album aparte care va atrage cu siguranță interesul presei internaționale.

Numit de Todd Barkan, curator Lincoln Center, ”unul dintre cei mai mari saxofoniști tenori ai timpului nostru”, Abraham Burton spune despre colaborarea cu Lucian Ban: ”Muzica lui este printre cele mai creative pe care le-am cântat vreodată. Are multă emoție și trăire, are și un ritm propriu interior, curge foarte bine, este foarte lirică.” La rândul său, Lucian Ban consideră că: ”Între mine și Abraham există o chimie muzicală și umană cu totul particulară. El este unul dintre cei mai mari cunoscători ai tradiției jazz-ului american și posedă un simț al melodiei uluitor, cu totul unic între muzicienii de jazz”.

Biletele la concert pot fi achiziţionate online de pe site-ul www.biletmaster.ro şi de la casa de bilete a Teatrului (de luni până vineri între orele 10.00-14.00 şi cu 1h 30’ înainte de concert).

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!