Day 15 Noiembrie @ Turnul Pompierilor

Home $ Cultural $ Expozitii $ Day 15 Noiembrie @ Turnul Pompierilor

by | Nov 9, 2015 | Expozitii

Day 15 Noiembrie – Turnul Pompierilor în altă lumină

În luna noiembrie, echipa Day 15 propune să privim Turnul Pompierilor în altă lumină. La propriu și la figurat.  Acest simbol al orașului a fost în atenția clujenilor până în perioada Revoluției, ca mai apoi să fie „uitat de lume” și să se transforme într-un spațiu fără viață. Ne dorim ca acest edificiu arhitectural urban să fie reabilitat și dat în folosul comunității. Pentru a-l pune în valoare vom realiza o intervenție temporară, un alt exercițiu de imaginație marca #Day15. Cum ar fi dacă… ?

INTRODUCERE ÎN ATMOSFERA EVENIMENTULUI

La fiecare etaj din cele 8 ale turnului pregătim, pentru o zi, instalații de lumini, în diverse forme și cu caracter tematic. Vom experimenta cu fiecare pas lumea de atunci, ca în final să ajungem la momentul prezent. Cum arată viitorul? Vom vedea… Prin jocuri de lumini atragem atenția asupra unor părți ale Turnului Pompierilor, atât din exterior, cât și din interior. “Dăm din casă” și vă spunem doar 2 lucruri faine din Day15 noiembrie:
– la penultimul etaj va avea loc vernisajul expoziției proiectelor înscrise în competiția LIGHTS ON – primul concurs din Cluj-Napoca dedicat amenajării de sărbători a unui spațiu public (Piața Mihai Viteazu).
– ultimul etaj va fi și el deschis publicului și beneficiază de atenție sporită – din acest loc o panoramă de aproximativ 75% din suprafața construită a Clujului.
Atât pentru acum, nu dorim să diminuăm din emoția descoperirii și a călătoriei pe care vă invităm să o faceți alături de noi.

Viața urbană este un cumul de factori și entități, care împreună creează o simbioză, din care rezultă urbanismul pentru utilizatori. Din acest motiv, fiecare detaliu contează și nimic nu trebuie lăsat la voia întâmplării.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!