Primii artiști confirmați pentru Electric Castle 2016

Home $ Știri Cluj $ Primii artiști confirmați pentru Electric Castle 2016

by | Nov 12, 2015 | Știri Cluj

Organizatorii anunță primul val de artiști confirmați pentru ediția a 4a a festivalului, dar primele capete de afiș se lasă așteptate pentru luna decembrie.
Primele 5000 de abonamente au fost epuizate, astăzi s-au pus în vânzare alte 3000 de abonamente la tarif early bird, de doar 219 lei

Primii artiști confirmați pentru cea de-a 4a ediție a Electric Castle Festival conturează un eveniment în care publicul va avea acces la show-uri exclusiviste, din toate zonele muzicale.

RUSKO, un nume foarte dorit de publicul din România, va ajunge să-și onoreze promisiunea făcută în urmă cu 2 ani când, din motive medicale, a trebuit să anuleze în ultimul moment, concertul programat la Castelul Banffy. RUSKO este o legendă a stilului dub step. Având studii muzicale solide în spate, Rusko este genul de DJ ce nu se teme să experimenteze și în afara stilului care l-a consacrat și tocmai asta face din show-urile lui evenimente muzicale speciale.

Joshua Steel aka Flux Pavilion este un alt nume confirmat. Publicul EC va fi, cu siguranță, surprins de ce poate face, la doar 26 de ani, răsfățatul scenei electronice britanice din ultimii ani. Flux Pavilion nu a ratat niciun festival major, de la Glastonbury la Coachella, având peste 6 turnee americane și europene la care a fost headliner. Cu un sound pe care îl declară ca fiind inspirat de muzica celor de la The Prodigy și de Rusko, Flux Pavilion a colaborat cu nume foarte diverse din industria muzicală, de la Foreign Beggars la Jamiroquai. Walt Disney Company i-a cerut să remixeze tema din Star Wars Rebels pentru a impune seria pe piață.

„Alternative” – „experimental”- „electronic” orice ați pune în fața cuvântului „rock” este o corectă descriere a stilului celor de la Enter Shikari. Cu 4 albume lansate în cei 10 ani de carieră, Enter Shikari cred cu tărie în puterea mesajelor pe care le transmit prin piesele lor. Cel mai recent album al lor, The Mindsweep, lansat anul acesta, este considerat cel mai creativ și complex și va sta la baza show-ului pe care îl pregătesc pentru Electric Castle 2016.

Viața lui va deveni cu siguranță tema unui film: MATISYAHU, tânărul evreu hasidi, ultra orthodox și rapper în același timp, ce și-a înregistrat albumul de debut în aceeași perioadă ce se dedicase studiului intensiv al Torah. Ca apariție pe scenă, Matisyahu nu mai e deloc evreul cu zulufi care i-a șocat pe americani la începuturile carierei, dar muzica sa, un amestec de reggae si rap, a progresat foarte mult. Va fi, cu siguranță, o apariție exotică în line up pregătit de organizatori pentru cea de-a 4 a ediție. Din zona ska, Babylon Circus, cei 7 muzicieni care au convins publicul din lumea întreagă că acest gen sună foarte bine și în franceză, așteaptă să ocupe una dintre scenele pregătite la Electric Castle 2016. Dub Pistols, trupa favorită a festivalului, au fost și confirmați pentru ediția viitoare.

DJ Marky, brazilianul rezident în cluburile londoneze de peste 2 decenii, și NU:TONE B2B LOGISTICS vor demonstra live cât de diferit poate fi stilul Drum+Bass în funcție de abordarea pe care fiecare artist o dă muzicii. Două nume “pour les connoisseurs”: Aba Shanti-I și Congo Natty (Rebel MC). Fiecare este “veteran” în stilul său, influențând generații întregi de DJ. La capitolul “de descoperit” îi includem pe Toddla T, LOUISAHHH! și Legowelt.

Primii artiști români confirmați vin atât din zona rock, cât și de pe scena electronică sau din hip hop. Alternosfera, Urma, Macanache și DJ Shiver anunță o prezență românească puternică în line up-ul final.

Ediția a 4-a a Electric Castle Festival va avea loc, între 14 și 17 iulie, la Castelul Banffy, din localitatea Bonțida.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!