Se lansează lansează CuGeT, competiție de cultură generală din România

Home $ Știri Cluj $ Se lansează lansează CuGeT, competiție de cultură generală din România

by | Nov 12, 2015 | Știri Cluj

CuGeT se adresează tinerilor cu vârste cuprinse între 14 și 25 de ani și se desfășoară în perioada noiembrie 2015 – aprilie 2016, în mai multe etape de concurs, fiind dotat cu premii atrăgătoare în valoare totală de peste 40.000 de lei. Tinerii vor fi împărțiți în trei categorii de vârstă (clasele IX-X, XI-XII și tineri de 18-25 de ani) și vor concura prin completarea contra-cronometru a unor teste grilă, iar în finală se vor întrece în fața publicului, în cadrul unui spectacol televizat. Domeniile vizate prin întrebările de concurs sunt: Artă (Pictură, Sculptură, Arhitectură); Sport, Muzică și dans; Teatru și film; Literatura română și universală; Științele exacte; Științele naturii; Geopolitică; Cluj-Napoca; Europa și europenism; Cultură web.

Olimpiada CuGeT se adresează tuturor tinerilor de 14-25 de ani care studiază, lucrează sau trăiesc în Cluj-Napoca. Elevii de liceu pot participa la competiție fie prin intermediul școlilor unde sunt înscriși (22 de licee s-au înscris deja în competiție), fie direct prin înscriere pe site.  Pe site sunt așteptați să se înscrie și tinerii de 18-25 de ani.

 „Inspectoratul Școlar Județean Cluj de la bun început a spus un «Da» hotărât propunerii AFA Cluj și ne bucurăm să fim parteneri ai acestui proiect în premieră în România, proiect dedicat tinerilor și elevilor din municipiul Cluj-Napoca, pentru început. Olimpiada CuGeT vine în sprijinul eforturilor noastre de a completa actul educațional de calitate cu activități extracurriculare, care să stimuleze gândirea elevilor”, a completat Valentin Claudiu Cuibus, inspectorul școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Cluj.

Concursul începe în 18 noiembrie, cu proba pe clase pentru elevii din cele 22 de licee înscrise în competiție. Aceștia vor primi chestionare cu 25 de întrebări, iar cei care răspund corect la minim 20 dintre ele se califică la proba pe școală. Elevii din afara școlilor participante, precum și absolvenții de liceu cu vârsta de până la 25 de ani, se pot înscrie direct pe site-ul competiției în perioada 12 noiembrie – 10 decembrie. Pentru aceștia, prima probă se va desfășura în ianuarie 2016. Finala olimpiadei CuGeT se va desfășura în aprilie 2016 și va fi realizată în co-producție cu TVR Cluj.

Valoarea totală a premiilor puse în joc este de peste 40.000 de lei, net. La fiecare din cele trei categorii (clasele IX-X, XI-XII și tineri de 18-25 de ani), câștigătorii vor primi câte 5.000 de lei, ocupanții locului doi – câte 3.500 de lei, și cei de pe locul trei – câte 2.000 de lei. Toți finaliștii vor fi recompensați cu câte 150 de lei. Fondul de premiere este asigurat integral de Asociația Femeilor de Afaceri (AFA) Cluj.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!