Peste 1.400 de elevi s-au calificat după prima etapă a Olimpiadei CuGeT

Home $ Știri Cluj $ Peste 1.400 de elevi s-au calificat după prima etapă a Olimpiadei CuGeT

by | Nov 23, 2015 | Știri Cluj

La prima etapă a competiției, pentru care au fost pregătite 7.200 de chestionare, s-au înscris 22 de licee din Cluj-Napoca. Elevii au primit în 18 noiembrie, la ora 14.00, chestionarele cu câte 25 de întrebări. Au avut la dispoziție 15 minute pentru răspunsuri și a fost alegerea fiecăruia dacă să returneze chestionarele sau nu. Dintre cei 3.199 de elevi care au returnat chestionarele completate, aproape jumătate (1.473, adică 46%) au răspuns corect la cel puțin 20 de întrebări și astfel s-au calificat la proba următoare a competiției, care se va desfășura în 20 ianuarie 2016.

„Ne bucurăm că Olimpiada CuGeT a fost bine primită de elevii din școlile participante și aproape 1.500 de elevi au răspuns corect la întrebările de cultură generală. Îi așteptăm și pe elevii celorlalte licee din oraș, precum și pe toți tinerii cu vârsta de până în 25 de ani, să se înscrie online în competiția noastră și să-și valorifice cunoștințele”, a declarat Mihaela Rus, președintele Asociației Femeilor de Afaceri Cluj.

Organizarea concursului în cele 22 de licee înscrise în competiția CuGet are loc cu sprijinul Inspectoratului Școlar Județean Cluj. „Le mulțumesc organizatorilor, care le-au oferit elevilor de liceu șansa de a participa la această competiție de cultură generală, le mulțumesc directorilor unităților de învățământ  și nu în ultimul rând tuturor cadrelor didactice din aceste instituții, care s-au implicat în gestionarea primei etape a concursului la nivelul unității de învățământ, asigurând supravegherea și corectarea atentă a tuturor chestionarelor”, a declarat Valentin Claudiu Cuibus, inspectorul școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Cluj.

Proiect realizat în premieră, CuGeT se adresează tinerilor clujeni cu vârsta cuprinsă între 14 și 25 de ani și se desfășoară în perioada noiembrie 2015 – aprilie 2016, în mai multe etape de concurs. Pe lângă cele 22 de licee înscrise în competiție, la CuGeT se pot înscrie până în 10 decembrie elevii oricărui liceu clujean, precum și toți tinerii cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani, completând formularul de înscriere de pe site-ul www.cuget.afacj.ro. Pentru toți aceștia, prima probă de concurs se va desfășura în ianuarie 2016.

Valoarea totală a premiilor puse în joc este de peste 40.000 de lei, net. La fiecare din cele trei categorii (clasele IX-X, XI-XII și tineri de 18-25 de ani), câștigătorul va primi 5.000 de lei, ocupantul locului doi – 3.500 de lei, iar cel de pe locul trei – 2.000 de lei. Toți finaliștii vor fi recompensați cu câte 150 de lei. Fondul de premiere este asigurat integral de AFA Cluj.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!