PASO a Kolozsvári Magyar Napok Téli Fesztiválján

Home $ Articole $ PASO a Kolozsvári Magyar Napok Téli Fesztiválján

by | Nov 29, 2015 | Articole

PASO a Kolozsvári Magyar Napok Téli Fesztiválján 

A Pannonia Allstars Ska Orchestra 2003 kora tavaszán alakult azzal a kimondott szándékkal, hogy a Jamaikáról származó ska stílus, itthon még nem nagyon ismert, tradicionálisabb vonalát megismertesse a hazai közönséggel. Az orchestra az ország különböző tájairól származó ismert underground zenekarokból toborozta tagjait (CsizmáSKAndúr, MeSKAlin, Kevés, the deadbeats, Böiler, Kabinet Rt., Csalez Lopez, stb.), s megalakulása után szinte azonnal folyamatos koncertezésbe, koncertszervezésbe kezdett.

A PASO zenéje érdekes keveréke a tradicionális ska-nak, a reggae-nek és a 2tone-nak, de természetesen egyéb zenei hatások is felfedezhetők benne a jazztől kezdve a dubig. Szövegviláguk is vegyes, hiszen a viccesebb, könnyedebb témájúak mellett megtalálhatóak társadalomkritikus, az agressziót és a mindenfajta gyűlöletet elítélő darabok is.


A zenekar tagjai: Rácz László – dob, Pozsgai Vince – basszusgitár, Nagy László – gitár, Csáki Zoltán – gitár, Benkő Dávid – billenytűk, Koós-Hutas Áron – trombita, Lukács Gábor – altszaxofon, Meleg Tamás – tenorszaxofon, Vajay László – harsona, Barna György – hegedű, Tóth Kristóf – ének. A Kolozsvári Magyar Napok – Téli Fesztivál keretében a PASO december 13-án 20 órai kezdettel lép színpadra a Horia Demian Sportcsarnokban, közvetlenül a szintén legendás Intim Torna Illegál után. A két koncertre érvényes 15 lejes jegyeket a biletmaster.ro-n, illetve a Kolozsvári Magyar Opera pénztáránál lehet váltani.

Jegyek korlátozott számban kaphatók.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!