Antisocial @ Fabrica de Pensule

Home $ Articole $ Antisocial @ Fabrica de Pensule

by | Dec 1, 2015 | Articole

Antisocial

Producție: Teatrul Naţional „Radu Stanca“ Sibiu şi Departamentul de Artă Teatrală al Universităţii „Lucian Blaga“ Sibiu
Regie și text: Bogdan Georgescu
Cu: Cristina Blaga, Paul Bondane, Anton Balint, Călin Mihail Roajdă, Alexandra Șerban, Cristian Timbuș și Maria Tomoiagă
Asistent de regie: Vlad Bacalu
Consultant artistic: Claudia Domnicar
Manager proiect: Luminița Puiuleț
Moderator dezbateri: Vlad Tăușance.
Reprezentațiile fac parte din turneul Manifest pentru Dialog, susținut de platforma Scena9 – un hotspot cultural al BRD.
rezervări: [email protected] sau la telefon 0722 305 090
preț bilet: 10 lei / 5 lei (cu reducere)

Criza sistemului educațional și conflictul dintre generații au luat amploare în mediul online și, odată cu spectacolul ANTISOCIAL, au câștigat un nou spațiu de dezbatere: sala de teatru. ANTISOCIAL este inspirat dintr-un caz real, petrecut la Cluj-Napoca, în primăvara anului 2015.
Într-un liceu din România anului 2015, elevii creează un grup secret pe o platformă de socializare. Profesorii află, se infiltrează și îi demască. Cu ajutorul unor elevi. Bogdan Georgescu, autorul spectacolului, a folosit acest punct de plecare pentru a construi o poveste complexă și provocatoare, care îmbină biografiile reale ale actorilor cu teme actuale. Spectacolul redă din triplă perspectivă – elevi, părinți, profesori – debusolarea și tensiunea din învățământul românesc al ultimilor ani. Pentru a duce mai departe întrebările ridicate de spectacol, acesta este urmat de o dezbatere liberă cu publicul.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!