Restaurantul Livada a colaborat cu Chef Patrizia Paglieri pentru noul meniu

Home $ Articole $ Recomandări $ Restaurantul Livada a colaborat cu Chef Patrizia Paglieri pentru noul meniu

by | Dec 9, 2015 | Recomandări

După preferințe, am o listă de localuri din Cluj unde-mi place să merg mai des, în funcție de specificul bucătăriei, selecția de vinuri sau desert. La un moment dat apare dorința de a încerca ceva nou sau ceva de sezon, astfel că mă bucur când apar schimbări de meniu.
Recent, unul dintre restaurantele mele preferate a trecut la sezonul de toamnă-iarnă, iar de atunci cu fiecare ocazie încerc câte ceva nou, mai ales că noile preparate sunt semnate de către Chef Patrizia Paglieri. După câteva “teste”, am fost curios să aflu mai multe despre cum a apărut această idee, cum au reacționat clienții până acum și ce ar mai fi recomandat să încerc. Poate vă inspiră și pe voi…

La un an de la redeschidere, meniul restaurantului a fost îmbunătățit, cele mai apreciate preparate rămânând în continuare disponibile, la care s-au adaugat altele noi. Cum a apărut ideea de a colabora cu Patrizia Paglieri pentru noul meniu?
Robert – Manager Livada: După redeschiderea din octombrie 2014, am început cu un concept diferit față de ce a fost înainte, cu preparate internaționale cunoscute, adaptate pieței din România. Acest lucru a fost apreciat de către clujeni și concluzionăm că 2015 a fost un an excelent pentru noi. Și pentru că ne iubim clienții și ne dorim să-i surprindem mereu, am decis să demarăm o colaborare cu Chef Patrizia Paglieri.
Cu Patrizia ne cunoaștem de mulți ani, apreciem enorm munca ei și suntem bucuroși că împreună cu ea am reușit să oferim clienților noștri preparate deosebite si foarte gustoase. Așa s-a născut această colaborare, semnată în toamna acestui an.

Aveți în plan schimbarea periodică a meniului, în funcție de sezon?
Robert: Da, schimbarea meniului parțial în funcție de sezon este o necesitate. Piața de marfă se schimbă de la un anotimp la altul și ar fi păcat să nu ne folosim de legumele și fructele proaspete, de sezon, pe care le oferă piața.

Pe lângă îmbunătățirile aduse meniului de mâncare, s-au făcut schimbări în ceea ce privește meniul de bar?
Robert: Meniul de bar a rămas în mare parte neschimbat, am introdus câteva preparate care sunt binevenite iarna, cum ar fi vinul fiert. De asemenea, am făcut modificări și la meniul de vinuri, unde am adăugat câteva podgorii noi, pe care vă invităm să le încercați.

Care este feedback-ul clienților în privința noului meniu?
Robert: Feedback-ul până acum este unul pozitiv, cel mai clar feedback pentru noi fiind farfuriile goale la debarasare 🙂

Meniu nou la Livada by Chef Patrizia Paglieri. Incercati tartarul de somon si baby calamari 😉

A photo posted by Gabriel Aldea (@gabrielaldea) on

Personal, mi-au placut mult preparatele semnate de Patrizia, printre care Vitello Tonnato, Fettucine cu creveți sau Baby Calamari cu feta și piure de mazare. Care dintre preparatele noi sunt printre cele mai apreciate și care ar fi recomandarea “musai de incercat”?
Robert: Aici aș avea o listă lungă, dar încerc să fac o selecție. Sunt un “must try” clătitele cu spanac, bruschetele cu ciuperci de pădure și trufe, salata cu somon afumat, pastele negre cu fructe de mare, cocoșul de munte, mușchiul de porc cu sos de piper verde, mușchiul de vită cu sos gorgonzola, creveții cu couscous și broccoli și, nu în ultimul rând, faimosul Tiramisu al Patriziei.

Piața restaurantelor este într-o continuă creștere. Cum vezi trendul la nivel local și pe ce crezi că ar trebui să se pună mai mult accent, care să aducă rezultate în educarea și dezvoltarea clienților?
Robert: Clienții clujeni sunt tot mai deschiși în a încerca diverse preparate iar asta ne ajută să fim creativi și să ne dorim să aducem inovații și preparate noi tot timpul. Pe lângă preparatele de top, și cele de “Comfort Food” ocupă un loc important, și tocmai de aceea noi le preparăm cât mai sănătos și gustos.

Care sunt planurile de final de an? Sunt programate evenimente pentru Crăciun și Revelion?
Robert: Ca în fiecare an, organizăm și anul acesta petrecerea de revelion, pe care o facem cât mai simplu, cu bufet suedez, open bar și DJ. Întotdeauna am vrut să pregătim o petrecere unde oamenii să se simtă bine și să se distreze fără restricții de orar de servire a mesei. Pe de altă parte, avem multe cereri de microrevelioane și petreceri de Crăciun, multe dintre acestea având deja loc și pentru care am primit feedback pozitiv.

Let's get it on! 🙂 #salmon #salad #newmenu #goodfood #livadacluj #cluj

A photo posted by LIVADA (@livadacluj) on

Pentru sezonul rece, Restaurantul Livada păstrează serile de muzică live, acestea fiind programate pentru vineri sau sâmbătă. În rest, programul este de la 9am la 12am în timpul săptămânii, iar de la 12pm la 12am în weekend. Este un loc foarte bun și pentru mic dejun, după cum am recomandat și aici.

Voi ați încercat noul meniu Livada? Care sunt preparatele voastre preferate?
Dacă nu, puteți răsfoi meniul aici:

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!