Despre păpuși și oameni @ Fabrica de Pensule

Home $ Cultural $ Carte $ Despre păpuși și oameni @ Fabrica de Pensule

by | Dec 13, 2015 | Carte

Despre păpuși și oameni, lansare de carte Ciprian Mureșan

Cu ocazia lansării publicației DESPRE PĂPUȘI ȘI OAMENI, Asociația pepluspatru și Fabrica de Pensule vă invită la o întâlnire cu artistul Ciprian Mureșan, editorul Alina Șerban și filosoful Alexandru Polgár, unul dintre autorii cărții.

Publicată într-un tiraj limitat, această carte este parte a unui program editorial dedicat exclusiv publicațiilor de artă, cu un focus aparte asupra unor zone de metisaj între practica artistică, cercetarea teoretică de factură academică și experimentul în designul grafic. Inițiată de istoricul de artă Alina Șerban sub umbrela Publicațiilor P+4, seria de cărți își propune să exploreze materialul tipărit ca pe o zonă de reflecție și reformulare aprofundată a ideilor abordate anterior de artiști în lucrări de artă contemporană. Povestea fiecărei cărți este povestea întâlnirii și dialogului dintre artist, editor și designer, ce se materializează într-un obiect de o înaltă calitate a conținutului grafic și textual.

DESPRE PĂPUȘI ȘI OAMENI este concepută de artistul Ciprian Mureșan în colaborare cu editorul Alina Șerban și designerul Esra Oezen și invită cititorul să parcurgă o selecție de patru lucrări realizate de artist între 2009 și 2015. Așa cum sugerează, și nu întâmplător, titlul prezentului volum, DESPRE PĂPUȘI ȘI OAMENI propune o reflecție pe marginea convergenței dialogice dintre teatru și artă în practica artistică a lui Ciprian Mureșan, constituită fie ca formă speculativă de înțelegere a lumii, fie ca modalitate de umanizare a realului. Volumul antrenează cititorul într-o univers al contrastelor, al provocărilor la adresa realității, și care, dincolo de reveriile capabil să le reînvie, re-examinează în subsidiar funcția artei, locul artistului în spațiul social, precum și condițiile și limitele în care funcționează producția artistică.

Textele publicației sunt semnate de apreciați curatori, regizori și dramaturgi, artiști și filosofi: Marius Babias și Silke Wittig, Gianina Cărbunariu, Florence Derieux, Miklós Erhardt, Alexandru Polgár, Iulia Popovici, Saviana Stănescu.

La evenimentul de lansare publicul va putea cumpăra cartea cu semnătura autorului.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!