Apartamente cochete din Cluj, listate pe Airbnb

Home $ Articole $ Recomandări $ Apartamente cochete din Cluj, listate pe Airbnb

by | Dec 17, 2015 | Recomandări

Cu o dezvoltare și creștere extrem de rapidă a platformei, nu cred să mai fie persoane ce obișnuiesc să călătorească care nu știu ce este, la ce anume folosește și cât de ușor accesibil a devenit Airbnb. La sfârșitul lunii aprilie, Gabriel a dat câteva detalii despre situația Clujului în ceea ce privește turismul, informațiile venind chiar cu puțin timp înainte de festivalurile din vara acestui an. Acum deja au început rezervările pentru anul 2016, iar oferta este cu mult mai largă.

Comparativ, dacă în aprilie erau undeva la puțin peste 100 unități de cazare disponibile, 8 luni mai târziu numărul lor s-a triplat. Prețurile sunt decente și pentru toate buzunarele, iar dacă mai adaugăm eventuale costuri de drum și cheltuieli în oraș, Cluj-Napoca ajunge cu succes printre destinații interesante pentru un city-break – chiar și low budget.

Printre proprietățile listate pe Airbnb, foarte multe sunt studiouri sau apartamente cu una ori mai multe camere, însă găsim și numai câte o cameră disponibilă sau canapea, pentru aventuroșii care pun mai mult preț pe o călătorie și scopul ei, decât pe condițiile în care se desfășoară. Am găsit 9 locuri cochete care m-ar atrage pe mine, ca posibil turist, să le fiu oaspete sau să le recomand  prietenilor care vor să viziteze Clujul.

Charming View – zonă centrală
La 5 minute de mers pe jos până în Piața Unirii, se găsește o locuință tare cochetă la prețul de €27/noapte. Dacă ești turist și vrei să-ți agăți un hamac în apartament, dar nu ai niciunde ocazia, află că trebuie să vii la Cluj sau să-ți sfătuiești prietenii să o facă. Apartamentul dispune de cablu TV, Internet, bucătărie, iar fumatul este permis. Aruncați o privire aici.

Apartment hotel – zonă centrală
Private room care poate acomoda două persoane. Dispune de Internet, TV, mașină de spălat, iar micul dejun se poate include în ofertă. Taxa pentru curățenie este de €20; apropo, nu se fumează. Găsiți poze aici.

White Apartment – Piața Unirii 
Dacian pune la dispoziția turiștilor un apartament tare drăgut, boem, în mijlocul agitației clujene. La €68/noapte, poate primi până la 4 persoane într-un dormitor cu două paturi. Are și un living spațios, și o bucătărie deschisă. În preț vă puteți folosi de TV, Internet, bucătărie, aer condiționat, cadă în baie, iar șederea minimă este de două nopți. Detalii aici.

Old City Apart
La 200 m de Opera Română, un avantaj foarte mare al acestui apartament este reprezentat de disponibilitatea unui loc de parcare într-o parcare privată. De asemenea, există un detector de monoxid de carbon. Când ajungeți, găsiți esențialele pentru baie, TV, Internet, încălzire, iar prețul este de €40/noapte. Verificați disponibilitatea aici.

Art Central 
Aici, cu siguranță, bucătăria rustică mi-a atras atenția – mobilierul restaurat arată deosebit. Amplasat lângă parcul Cetățuie, poate primi între 2-4 persoane pentru €35 pe noapte. Dispune de două paturi într-un studio, bucătărie și Internet. Proprietarii dețin o galerie de artă, deci veți cunoaște și artiști locali. Fotografii aici.

Spacious place
Apartament cu două dormitoare și două paturi, primește până la 5 oaspeți, iar tariful este de €100/noapte. Pe lângă o bucătărie mare și un living spațios, mai dispune și de o terasă numai bună de utilizat în zilele călduroase. La 15 minute de mers pe jos față de Cluj Arena, locul este perfect să-ți reîncarci bateriile când vrei o pauză de la cotidian, iar recenzia primită până acum este una favorabilă – deși proprietatea este listată abia din iulie 2015. Vă puteți convinge aici.

Garden Studio
Pe scurt, 36 de metri pătrați potriviți pentru șederea în Cluj a 2-3 persoane. Dispune de un dormitor dublu, o bucătărie spațioasă, baie și o terasă cu spațiu outdoor. Design-ul aduce puțin a casă de aristocrați din trecut, însă diferența este că aici e conexiune la Internet wireless. Pentru mai multe persoane, se plătește 11$/noapte după primii doi oaspeți. €48/noapte, detalii aici.

Charming Loft – Iuliu Maniu 19
Deși în zonă centrală, apartamentul este amplasat pe una dintre străduțele ferite de agitație din Cluj-Napoca. Primește până la 4 persoane în două dormitoare, la €70/noapte. Taxa pentru curățenie este de €20, micul dejun este inclus și vizitatorii dispun și de 50% reducere la masa de prânz, în Camino. Șederea minimă este de 3 nopți, poze aici.

Cluj-Napoca Apartment Lux – Barițiu 
Apartament cu un dormitor și două paturi, potrivit pentru 4 persoane. Dispune de televizor, Internet, interfon, lift în clădire, aer condiționat, și sunt acceptate animalele de companie. Este și o parcare gratuită lângă proprietate, însă fiind zonă centrală, distanțele se pot acoperi pe jos sau cu un autobuz. Pe platformă găsiți 15 review-uri și toate pozitive, convingeți-vă aici.

Vestea bună este că proprietățile se înmulțesc, arată din ce în ce mai bine, proprietarii experimentează la capitolul design, iar turismul este într-o continuă ascensiune. Vestea proastă este că devine din ce în ce mai greu să-ți faci planuri din scurt, din moment ce deja cam totul este rezervat pentru perioada festivalurilor.

Tu ți-ai lista camera sau apartamentul, ajutând turiștii care vor o experiență locală pentru vacanța lor?

Ce sfaturi le dai celor care îți cer recomandări cu privire la cazarea în Cluj-Napoca?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!