EverNote vs. OneNote

Home $ Articole $ Recomandări $ EverNote vs. OneNote

by | Jan 13, 2016 | Recomandări

Utilitatea telefonului mobil a evoluat o dată cu nevoile consumatorilor. Majoritatea studiilor de piață arată că funcția cea mai utilizată în trecut – apelurile de voce – se clasează doar pe locul șase în topul frecvenței utilizării. De cele mai multe ori, folosim telefonul mobil pentru a citi mesaje, pentru accesarea rețelelor sociale sau pentru navigarea pe internet. Culmea, 40% dintre cei chestionați, au răspuns că se pot lipsi de funcția de apel a telefonului, fără probleme. Poate de aceea, tabletele sunt încă foarte căutate.

La fel de populare sunt și aplicațiile cel mai des folosite. Una dintre acestea este carnetul de notițe electronice – un fel de reminder al tuturor ideilor (fie că sunt sub formă de text sau voce), al informațiilor, sau al listelor pe care vrei să le salvezi pentru o anumită perioadă de timp. Oferta de astfel de aplicații este una bogată, unele dintre ele fiind gratuite, altele contra-cost. Unele sunt extrem de simple, altele extrem de complexe, disponibile pe principalele platforme de operare, pentru calculator sau pentru dispozitivele mobile.

În categoria celor complexe, principalii competitori sunt Evernote și OneNote – două aplicații care au evoluat extreme de mult de-a lungul timpului. Pentru că cele două au evoluat în paralel, au preluat elemente una de la alta și, prin funcțiile pe care le oferă, se aseamănă destul de mult.

În afară de faptul că amândouă conțin cuvântul note în denumire, Evernote și OneNote mai au în comun si alte elemente. Am încercat să punctăm diferențele dintre ele, pentru a te ajuta să alegi cea mai potrivită aplicație pentru nevoile tale. Așadar, am descărcat și instalat aplicațiile pe toate terminalele disponibile: telefoane, tablete, calculatoare.

Diferențele sau, după caz, asemănările, țin de sistemul de operare, de funcțiile disponibile atât în regim gratuit, cât și contra-cost, de acces, modalitatea de introducere a informațiilor, sau de funcții speciale de editare, salvare și organizare. De exemplu, în timp ce OneNote nu acceptă notițele sub formă video, EverNote le acceptă. Pe de cealaltă parte, EverNote este disponibil și pe platforma Blackberry, în timp ce OneNote, nu.

Mai multe detalii cu privire la asemănările, diferențele și funcționalitatea celor două aplicații poți vedea aici.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!