Comedia “Usturoi”, proiectată la cinematograful Florin Piersic

Home $ Cinema $ Comedia “Usturoi”, proiectată la cinematograful Florin Piersic

by | Jan 18, 2016 | Cinema, Știri Cluj

Filmul independent de lung metraj ”Usturoi” va putea fi văzut în programul din săptămâna 22-28 ianuarie la cinematograful Florin Piersic din Cluj-Napoca. ”Usturoi” (”cel mai neromânesc film românesc”) este prima comedie produsă exclusiv în Transilvania și primul film românesc care s-a lansat simultan în cinema și pe Internet, pe Vimeo on Demand, pentru românii din diaspora, în 17 decembrie.

În data de 22 ianuarie, la ora 20:00, filmul va avea parte de o proiecție de gală, în prezența echipei.

”Usturoi” a fost scris și produs de bloggerul Radu Băzăvan (www.groparu.ro) și regizat de Lucian Alexandrescu, stabilit în Miami, SUA. Filmul descrie prietenia dintre doi copii (unul de etnie romă) și călătoria acestora dintr-un sat din Sălaj către Cluj-Napoca, unde visează, cu inocența copilăriei, să-și îndeplinească visul de a deveni actori. Filmat în numai 16 zile în Sălaj și Cluj-Napoca, cu un microbuget acoperit în exclusivitate din fonduri proprii, filmul Usturoi a umplut sălile la festivalurile de film, proiecțiile sale reprezentînd cele mai disputate momente de la
– TIFF Cluj
– Comedy Cluj (2 proiecții cu casa plină, cea de la cinema Florin Piersic reprezentînd record absolut de audiență în ultimii 25 de ani)
– TIFF Sibiu
– Tenaris CineLatino Zalău (două proiecții, record absolut de audiență)
– KINOdiseea București (casa închisă de două ori)
– cinema Mărăști și cinema Victoria (3 proiecții cu casa plină la lansarea în cinematografe, pe 17 decembrie 2015)

Distribuția: Sebastian Topan, Darius Stoica, Tibi Covaci Senior, Elena Ivanca (Teatrul Național Cluj-Napoca), Nicu Varga, Jon Selesi , Daniela Stoica, Mircea Groza, Ileana Negru (Teatrul Național Cluj-Napoca), Gheorghe Tamba, Istvan Robert Kanalas, Gabriel Oană, Răzvan Dragoș, Adrian Hădean, Alina Dragoș, Mishu Călian, Vlad Cucu.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!