Prima gală de decernare a premiilor AFCN

Home $ Știri Cluj $ Prima gală de decernare a premiilor AFCN

by | Jan 19, 2016 | Știri Cluj

Vineri, 15 ianuarie 2016, în cadrul decernării premiilor Galei Administrației Fondului Cultural Național, două dintre premii au revenit către Miki Braniște, Asociația Colectiv A Cluj și Rarița Zbranca, Fundația AltArt, ambele membre fondatoare ale Federației Fabrica de Pensule.

Premiul pentru activare interdisciplinară, acordat de Ada Solomon, producător de film și membru în juriu a fost acordat Asociației Colectiv A, Miki Braniște și echipa, pentru organizarea, din 2008, a festivalului internațional de artele spectacolului și imagine video „Temps d’Images”, dezvoltând o platformă interdisciplinară care susține forme artistice inovatoare reunind teatru, dans și artă video.

Miki Braniște: „Sunt foarte bucuroasă pentru acest premiu care reprezintă recunoașterea muncii unei echipe de ani de zile pentru a construi un proiect cu însemnătate locală, națională și internațională. Sper ca această distincție să aducă mai multă încredere din partea autorităților locale în capacitatea noastră de a genera proiecte importante și multă vizibilitate internațională pentru Cluj, în contextul candidaturii la titlul de Capitală Europeană a Culturii.”

Premiul pentru management cultural, acordat de Carmen Croitoru, manager cultural, director INCFC a revenit Rariței Zbranca, manager cultural, producător cultural, cercetător şi activist în dezvoltarea de politici culturale, pentru munca sa în dezvoltarea artei și culturii în orașul Cluj și pentru implicarea în fondarea de organizații culturale modele de bune practici.

Rarița Zbranca: „Mă bucură inițiativa AFCN de a oferi, prin aceste premii, recunoaștere realizărilor sectorului cultural independent. Pentru că munca sa este invizibilă pentru public, sunt rare ocaziile când un manager cultural primește astfel de semne de apreciere. Și din acest motiv mă emoționează și mă onorează acest premiu. Nu în ultimul rând primesc acest premiu ca pe o invitație de a cultiva apreciere pentru proiectele la care am contribuit – Fabrica de Pensule și activitățile Fundației AltArt – alături de oameni și profesioniști excepționali.”

Evenimentul de Gală, desfășurat în Sala Studio a Teatrului de Comedie din București, s-a bucurat de prezența Ministrului Culturii, Vlad Alexandrescu, care a înmânat premiul pentru activarea patrimoniului imaterial Asociației Alburnus Maior pentru organizarea anuală a festivalului Fân Fest. Din juriu au făcut parte Horea Avram, curator și manager cultural, Bogdan Ghiu, poet și eseist, Dorothee Hasnas, arhitect și manager cultural, Cosmin Manolescu, coregraf și manager cultural, Ada Solomon, producător de film și manager cultural, Mircea Toma, psiholog și ziarist, Roxana Trestioreanu, artist vizual și curator.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!