Topul celor mai bune servicii de cloud

Home $ Articole $ Recomandări $ Topul celor mai bune servicii de cloud

by | Jan 20, 2016 | Recomandări

Multi specialisti preconizeaza ca in 5 ani vor disparea multe tehnologii pe care acum le folosim cu intensitate. Printre aceste tehnologii se numara si stick-ul USB sau hardurile externe. Treptat, accesul la informatiile personale a devenit tot mai facil, iar cloud-ul – un partener de nadejde. Tocmai de aceea, ne-am gandit sa-ti spunem care sunt 5 dintre cele mai bune solutii de stocare a datelor.

In tara noastra, si nu numai, serviciile de cloud au castigat popularitate foarte mare, datorita faptului ca iti permit sa stochezi documente, poze, muzica, filme sau alte fisiere. Avantajul principal al acestui tip de stocare este ca poti accesa rapid un anumit fisier, indiferent de device-ul folosit (smartphone, tableta, calculator, laptop), prin intermediul unui browser sau al unei aplicatii mobile.

Celor care au optat pentru un astfel de serviciu, sau celor care sunt inca in cautarea celei mai bune modalitati de stocare, le propunem un top 5 al celor mai populare moduri de stocare. Doua dintre ele sunt binecunoscutele Dropbox si Google Drive.

Dropbox
Dropbox a devenit unul dintre cele mai cunoscute servicii de stocare a datelor, online, datorita interfetei prietenoase. Un rol important in popularitatea acestui serviciu, l-au avut aplicatiile mobile, dar si posibilitatea de a share-ui informatii cu alti utilizatori.

Dropbox ofera un spatiu de stocare gratuit pentru 2 GB de date, iar daca doriti sa optati pentru pachetul Dropbox Pro de 1 TB, va trebui sa platiti cca. 10 dolari pe luna.

Google Drive
Unul dintre motivele pentru care Google Drive se bucura de asemenea popularitate, este apartenenta la suita de servicii Google. Desi nu dispune de o interfata la fel de prietenoasa ca si Dropbox, va permite sa cautati printre fisierele stocate si sa setati anumite niveluri de acces pentru alte persoane. Mai exact, puteti controla cine poate vizualiza, comenta sau edita fisierele existente.

Ofera gratuit spatiu de stocare de 15 GB, iar pachetele suplimentare sunt accesibile: 100 GB pentru 2 dolari si 1 TB pentru 10 dolari.

OneDrive, Box si Orange Cloud sunt celelalte servicii de cloud care fac parte din acest top. Citeste mai multe despre acestea aici.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!