Anul Nou Chinezesc @ FSEGA - Evenimente din Cluj Napoca
Expozitii, Spectacole

Anul Nou Chinezesc @ FSEGA

Anul Nou Chinezesc 

Accesul este gratuit. Spectacolul a fost pregătit timp de trei luni de cei 60 de elevi și studenți care studiază la Institutul Confucius, sub supravegherea profesorilor, și este realizat în întregime în limba chineză. Cu această ocazie va fi vernisată și expoziția de fotografie „Anul Nou Chinezesc – obiceiuri și tradiții”, care va putea fi vizitată până în 25 februarie în spațiul expozițional al FSEGA, etajul 1. Aceasta prezintă diverse tradiții și obiceiuri de Anul Nou Chinezesc, precum și artă culinară.

Anul Nou este sărbătoarea cea mai importantă pentru chinezii din întreaga lume și este încărcată cu simbolistică și însemnătate. Anul Nou Chinezesc marchează începutul Sărbătorii Primăverii, care durează 15 zile și se încheie cu Festivalul Lampioanelor”, a explicat Samaranda Moldovan, reprezentanta Institutului Confucius.

Ne face o deosebită plăcere să găzduim atât spectacolul, cât și expoziția de fotografie, mai ales că avem o colaborare îndelungată cu Institutul Confucius și un număr însemnat de studenți de-ai noștri aleg să învețe mai multe despre limba, cultura și civilizația chineză. Așteptăm cu mare interes să vedem ce au pregătit prietenii de la institut de această dată”, a completat și prof.univ.dr. Ioan Lumperdean, prodecan al Facultății de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor.

ClujLife - Te scoate din casă

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale. Detalii aici.