3 localuri noi în Cluj, pe care trebuie să le încerci

Home $ Articole $ Cum a fost la $ 3 localuri noi în Cluj, pe care trebuie să le încerci

Trec săptămânile și eu încă nu m-am dat înlături de la propriile principii pe care le evanghelizez atunci când spun că trebuie să experimentăm și să ne formăm propriile noastre opiinii în legătură cu ceea ce facem, vedem, auzim, încercăm. De ce? Pentru că ne dezvoltăm simțul critic pe diferite planuri și ne autoeducăm, în același timp.

Și tocmai ce a trecut Valentine’s Day și weekend-ul trandafirilor. Ce altă perioadă mai bună decât asta ar fi să arăți că nu e nevoie de ocazii speciale pentru a lua pulsul unui oraș în care mereu se întâmplă ceva nou?

De curând, am găsit încă trei locuri numai bune de testat, recent deschise în Cluj. De la maeștrii ciocolatei belgiene și încă un loc cu cafea bună de savurat sub soarele timid, și până la bucătăria indiană dintr-o metropolă multiculturală, aici puteți să vă faceți următoarele planuri de ieșit.

Ciocolateria Leonidas
Devenită o adevărată afacere tradițională de familie, prima ciocolaterie Leonidas a fost deschisă în Belgia, în anul 1913 chiar de cel al cărui nume îl poartă: Leonidas Kesdekides, un grec cu legături americane. Cu o apreciere internațională pentru calitatea ridicată a ciocolatei belgiene autentice, produsele francizei s-au așezat în rândul celor mai căutate plăceri vinovate.

Cacao 100% pură, numai ingrediente proaspete, procentaj zero de aditivi, coloranți sau îndulcitori – trei dintre caracteristicile bomboanelor care fac din micuțul magazin de pe strada Universității o mică bucățică de rai dulce.

 

Nu încerc să prezint sau să detaliez produsele, căci trebuie să vă permiteți simțurilor să experimenteze on their own gustul și aroma a tot ceea ce puteți găsi la Leonidas. În schimb, vă spun ceva care susține dovada calității muncii pe care s-a clădit încrederea brandului: deși există ciocolaterii deschise sub franciză la nivel global, toată ciocolata se produce într-o singură fabrică din Bruxelles. Transportul ajunge la Cluj-Napoca în aproximativ două zile, iar termenul recomandat pentru consum este de aproximativ 8 zile de la data achiziției produselor. De ce? Foarte simplu, pentru că în magazin ele sunt păstrate în condiții optime, însă noi, acasă, s-ar putea să o uităm lângă calorifer ori în frigider.

Leonidas este o variantă foarte bună și dacă sunteți în căutarea unui cadou. Cutiile de bijuterii sau cutiuțe muzicale umplute cu praline asortate sunt disponibile în funcție de mesajul pe care îl vreți transmite, dar și de buget. Cei care se decid mai greu au parte și de consiliere, iar până când se ambalează cadoul (gratuit și branduit), puteți aștepta la una dintre cele două măsuțe cochete. În special dacă nu ați apucat să vă savurați cafeaua.

http://www.leonidas.com/splash?to=

A photo posted by Monica Rus Carmen (@monicaartistpainter) on

Roots – Urban Tastery
În Cluj s-a deschis un urban tastery care își propune să reunească pasiunea pentru gusturile bune și respectul pentru origini. Conceptul localului celebrează două lumi complexe și fascinante deopotrivă: lumea cafelei și lumea vinului. Astfel, pe timp de zi, ROOTS este coffee shop de specialitate, iar pe timp de seară – de la ora 20 – nu se mai servește cafea și locul se transformă în wine & tapas bar, cu vinuri, brânzeturi și specialități asociate aperitivelor unei seri reușite.

Complet neplanificat, am ajuns într-o miercuri seara, în jur de ora 21; discret semnalizat, pe Bulevardul Eroilor 4, găsiți locul chiar lângă Bookstory. Atmosfera e plăcută – încă de la intrare te întâmpină un personal proactiv, care vrea să-ți arate cam tot ce are Roots mai bun de oferit, iar design-ul urban îți confirmă subtil că ai făcut alegerea bună, indiferent de motivul vizitei tale în local.

Am încercat un pahar de vin rose și am degustat o specialitate pe bază de brânză și rodie – o combinație simpatică. Cu prima ocazie încerc și cafeaua despre care am auzit doar cuvinte de laudă. Lucru ce nu-i chiar surprinzător, din moment ce cafeaua provine de la prăjitoria Origo. Puteți experimenta cu 3 tipuri diferite de blend-uri – Comfort Blend, Single Origin Blend si Microlot, dar vă puteți bucura si de cafeaua pregătită prin metode inedite de brewing: Chemex, V60, Syphon Coffee, AeroPress. Întrebați barista ce se întâmplă și cum, sigur vă va explica procesele individuale. A, da! Au și cocktailuri.

#coffeeisalwaysagoodidea #coffee #Cluj #newplaceintown

A photo posted by Tiutiu Alexandra (@tiutiualexandra) on

Gandhi – Indian Restaurant
Gandhi este probabil cel mai nou local deschis în Cluj (din 29 ianuarie) şi al doilea restaurant cu bucătărie indiană din oraș. Se află la parterul Palatului Babos (Piața Mihai Viteazu 1), chiar lângă Someş. Semnalizat discret, iniţial am trecut pe langă el, dar se remarcă prin design (realizat de Todor Cosmin) şi atmosferă, mâncare autentică şi o selecţie de vinuri bune.
La prima impresie ai spune că este mai stylish / elegant decât te-ai fi aşteptat de la un restaurant indian, iar asta nu e deloc un lucru rău, mai ales când şi servirea îţi depăşeşte aşteptările.

Comparativ cu alte mâncăruri indiene testate în diverse ocazii, de data aceasta aș putea spune că a fost o variantă europenizată, nu atât de aromată pe cât aş fi preferat. Nu că ar fi asta o problemă, poate pentru mulţi va fi mai atractiv așa, vor încerca şi treptat își vor pregăti papilele gustative pentru arome mai puternice / picante.

Până la urmă, prețurile selectează clientela, astfel că poate fi un loc potrivit pentru un business lunch sau un dinner date mai special.

Şi chiar dacă abia luna viitoare va intra în vigoare legea anti-fumat, Gandhi a pornit din start ca un local pentru nefumători.

Pentru a vă face o idee mai clară despre cum arată, găsiți aici un album foto.

A photo posted by Sorin Costas (@sorincostas) on

Cam acestea sunt primele impresii, însă fiecare dintre cele trei merită o nouă vizită cât de curând, pentru că mai sunt destule de încercat şi descoperit.

Voi le-ați trecut deja pragul? Ce impresii v-au lăsat?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!