Gestionarea emoțiilor @ Club 30 Plus

Home $ Articole $ Gestionarea emoțiilor @ Club 30 Plus

by | Feb 15, 2016 | Articole

Gestionarea emoțiilor când vorbim în public – cu Ovidiu Oltean

Seara informativă este a doua din anul universitar 2015 – 2016, făcând parte din proiectul INformare INformală, iniţiat de ADAM Cluj. Ce este INformarea INformală? Seri informative destinate tinerilor, între octombrie 2015 – iunie 2016, o datǎ pe lunǎ, pentru STUDENTI, tineri. Gratuit pentru membrii A.D.A.M. Cluj (taxa de membru: 2 RON/an, se achitǎ la faţa locului).

Dacă în antichitate oratoria era marea calitate a câtorva dintre personalităţile vremii, astăzi este necesar ca fiecare dintre noi să stăpânească, dacă nu arta vorbitului în public, măcar tehnicile ei. Fie că le vorbeşti angajaţilor tăi, fie că le vorbeşti şefilor tăi sau unui amfiteatru de studenţi, este foarte important să ştii să prezinţi conţinutul discursului tău.

Pentru unele persoane, vorbitul în public este o adevărată încercare şi poate deveni o problemă. Inima îţi bate puternic, cuvintele nu-ţi ies pe gură, te iau transpiraţiile şi simţi că mâinile şi picioarele îţi tremură ori de câte ori urci pe scenă cu intenţia de a ţine un discurs. Toate aceste „simptome“ ascund ceea ce psihologii numesc glosofobie. Mai simplu, teama de a vorbi în public sau tracul de scenă.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!