Celelalte produse @ Book Corner Librarium

Home $ Cultural $ Carte $ Celelalte produse @ Book Corner Librarium

by | Feb 20, 2016 | Carte

Lansare Celelalte produse – Alexandra Turcu

Vor fi prezenți la lansarea de carte, alături de autoare, poeții Dan Coman și Ștefan Manasia.

Despre volum „Putem citi în celelalte produse poeme care „coboară” temele majore în lumea casnică, a obiectelor ce ascund micile spaime. Vocea poetică este, astfel, expresia unei microrealităţi claustrante (camera, casa, simptomele bolii), în timp ce ritualurile zilnice devin pentru aceasta nişte ritualuri identitare.” Marius Conkan în „România literară”.

„Celelalte produse est e cartea unei poete care promite să uite toate eşantioanele vieţii de consum, cele intrate în subconştient şi prin „spoturile publicitare” care-ţi fac creierul un prim depozit al market-urilor care ne-au invadat viaţa şi fără de care, într-o astfel de societate, nu putem trăi.” Gellu Dorian în „Convorbiri literare”.

Alexandra Turcu (n. 1995, Bistrița) este studentă în anul 2 la Facultatea de Litere din Cluj, specializarea Literatură Universală și Comparată – Limba și Literatura Engleză. A fost membru al grupului Subnord. A debutat în 2015 cu volumul celelalte produse, apărut la Editura Charmides. A avut lecturi publice în cadrul cenaclurilor Zona Nouă, Institutul Blecher și al festivalului Poezia e la Bistrița. A participat, în 2015, la tabăra de la Săvîrșin și la Young Poetry Camp, din cadrul fe stivalului Poets in Transylvania. A tradus proză scurtă din limba engleză, pentru antologia de alternative literature, Everything in Its Right Place (2015). Este colaborator al revistelor Zona Nouă, Echinox și Steaua.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!