Expoziție personală Horváth László @ Muzeul de Artă

Home $ Cultural $ Expozitii $ Expoziție personală Horváth László @ Muzeul de Artă

by | Mar 1, 2016 | Expozitii

VERNISAJE / MEGNYITOK: Expoziție personală a fotografului clujean Horváth László 

Din partea muzeului va fi gazdă Florin Gherasim, muzeograf, curatorul expoziției. De asemenea, invitat la deschidere este dr. Farkas Gyorgy, artist fotograf. Expoziția rămâne deschisă spre vizitare până în data de 20 martie 2016, de miercuri până duminică inclusiv, în intervalul orar 10:00-17:00.

Născut în data de 27 februarie 1949 la Cluj-Napoca, Horváth László, de profesie tehnician electronist, a fost pasionat de teoria și practica fotografică încă din 1971, când a primit primul aparat de fotografiat. A expus în expoziții colective realizate la Centrul de Cultură „Liviu Rebreanu” – Aiud (Festivalul Inter-Art), Festivalul Varadium – Oradea, Bastionul Croitorilor – Cluj-Napoca, Galeria Kolozsvar Tarsasag și Consulatul Maghiar din Cluj-Napoca.

Perseverent, de-a lungul anilor și-a îmbunătățit continuu nivelul stăpânirii acestei arte, la nivel tehnic și aplicativ. În calitate de colaborator al publicațiilor Igazsag, Szabadsag, Kronika ș.a. a fost un observator și documentarist atent, cu aparatul de fotografiat, al evenimentelor sportive, culturale, ale vieții urbane. De peste două decenii este un cronicar vizual al vieții artistice clujene. Evenimentul de la Muzeul de Artă reunește fotografii în care Horváth László a surprins momente de la vernisajele unor expoziții, atât la Muzeu, cât și în spațiul altor galerii de artă clujene.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!