4 destinații europene cu plecare din Cluj-Napoca

Home $ Articole $ Recomandări $ 4 destinații europene cu plecare din Cluj-Napoca

by | Mar 3, 2016 | Recomandări

Până anul trecut, ieșisem din țară numai în Ungaria, cu destinația Budapesta, și numai împreună cu părinții. De vreo 15 ori cel puțin, ce-i drept, însă așteptam cu nerăbdare ocazia de a vizita și altă țară. Ocaziile au venit odată cu 2015, când am și prins gustul călătoriilor aventuroase alături de oameni noi sau prieteni buni, aspecte care schimbă complet peisajul unei călătorii.

Acum mă lupt cu dilema “călătorii sau economii”, drept pentru care mă găsesc deseori pe site-uri cu zboruri, cazare, destinații turistice ori b(v)loguri de travel, unde găsesc tot soiul de sfaturi utile și opțiuni de realizare ale planurilor. Una dintre ele, extrem de utilă pentru orice categorii de persoane cu dor de ducă, este cea a traseelor stabilite de agenții de turism, de obicei cu toate cheltuielile acoperite, în afară de cele personale.

De ce spun că e utilă? Pentru că nu ai nicio bătaie de cap, în afară de a dispune de bugetul necesar. Nu-ți mai bați capul cu cazare, oferte ori metode de transport viabile. Ai programul făcut, nu trebuie sa mai faci research pe atracții turistice, ore de vizitare, costul biletelor etc. Ai siguranța că nu te pierzi, oamenii care au organizat plecarea au mai fost în locurile respective, deci știu ce e ok si ce nu. Acumulezi mai ușor și corect informații despre ceea ce vizitezi, având ghid care-ți vorbește limba. Cunoști oameni noi care împărtășesc aceeași pasiune pentru călătorie, ești mai relaxat și te bucuri de experiență, și să nu uităm că, fiind grup mare, profiți de multe oferte în drumul tău.

Așadar, am pus de-o listă cu 4 destinații europene cu plecare din Cluj-Napoca, cu itinerariu complet.

Circuit Praga – Viena
Circuitul înseamnă 6 zile Praga – Viena, transport cu autocarul, 198 de euro și include orașele Viena, Praga, Dresda, Karlovy Vary, Konopiste, Brno, Bratislava, Szentendre, Visegrad, Esztergom.

Ce veți vizita? Multe! Piața Maria Tereza, Parlamentul, Primăria, Palatul Hofburg (exterior), Domul Sf. Ștefan, Opera din Viena, dar și Primăria, Turnul cu Ceas și Cartierul evreiesc din Praga. Apoi Castelul Konopiste, devenit celebru ca reședință a lui Franz Ferdinand, moștenitorul tronului Austro- Ungariei, a cărui asasinare la Sarajevo a dus la declanșarea Primului Război Mondial, și excursiile opționale din Budapesta: Esztergom (Catedrala încoronării regilor Ungariei), Visegrad (Castelul lui Matei Corvin) și Szentendre, Parlamentul, Basilica Sf. Ștefan, Podul cu Lanțuri, Bastionul Pescarilor, Biserica Sf. Matias.

Oferta completă este oferită de către Bavaria Tour, aici.

Prague solstice by Florin Draghici on 500px.com

Circuit Roma
Înseamnă 6 zile, transport cu avionul, 213 euro și include traseul Roma, Vatican, Tivoli, Napoli, Insula Capri (sau Pompei).

În prima zi, se va vizita Santa Maria Maggiore, San Pietro in Vincoli, Colosseum-ul, Columna lui Traian, Piata Venetia, Capitoliul si Pantheonul, Piata Navona, Fontana di Trevi si Piata Spaniei și, bineînțeles, Basilica San Pietro. Ziua doi începe cu Muzel Vatican și Capela Sixtină, iar după-masa există opțiunea Castelului Sant’Angelo și Palatul Conservatorilor ori Vila D`Este din Tivoli, cu spectaculoasele grădini renascentiste. Următoarea zi are excursii opționale spre Napoli, Insula Capri sau Pompei.

Toate detaliile aici.

Roman Forum by Andrey Omelyanchuk on 500px.com

Circuit Anglia – Scoția
Nouă zile, transport cu avionul, 673 euro.

Itinerariul arată genial și cuprinde Stratford, Liverpool, Manchester, Lake District, Glasgow, Edinburgh, Loch, Ness, Durham, York, Notthingham, Oxford, Windsor, Londra, Greenwich.

În prima zi se vizitează locul de naștere al lui Shakespeare (Stratford-upon-Avon) și Catedrala Anglicană, Catedrala Metropolitană, Portul și vechile Docuri din Liverpool. Urmează Manchester, Lake District și Glasgow, Edinburgh, Durham, York, Nottingham și există posibilitatea unei excursii opționale în Scoția de Nord.

În Oxford se vizitează cel mai vechi centru universitar, iar apoi Castelul Winsdor, printre cele mai mari și vechi din întreaga Anglie. În Londra se bifează toate atracțiile principale: Palatul Buckingham, Trafalgar Square, Piccadilly Circus, Tower Bridge, Turnul Londrei, Parlamentul, Big Ben, Catedrala St. Paul, Madame Tussauds – Muzeul figurilor de ceara, British Museum, cu o deplasare opțională la Greenwich, și în ultima zi, utilizând transportul în comun, St. James Park, Westminster Abbey, National Gallery sau Tate Gallery. Cu timp liber seara, în Trafalgar Square, Piccadilly Circus, Covent Garden.

Detaliile complete despre circuit aici.

Calton hill by The Traveller on 500px.com

Circuit Londra
Șase zile în Londra, transport cu avionul, 413 euro. Itinerariul cuprinde Londra, Greenwich, Windsor, Oxford, Stratford, Stonehenge, Salisbury.

Include atracțiile pe care le-am menționat la circuitul anterior la Londra, Oxford, Greenwich și Stratford, cu o mică diferență la ordinea vizitării lor. Însă are în plus o excursie opțională la Stonehenge, renumitul ansamblu megalitic a cărui construcție este un mister și astăzi, după care urmează Salisbury, cu catedrala medievală care are cel mai înalt turn din Marea Britanie. Și mult timp liber pe care-l poți petrece în Londra după bunul plac!

Tot ce mai trebuie să aflați, aflați de aici.

London at Sunset by Hafiz Ismail on 500px.com

A, da! Și un alt avantaj al circuitelor organizate, pe care am omis să-l menționez de la început, este faptul că sunt cuprinzătoare. Timpul pe care l-ați petrece hoinărind pe străzi în căutarea obiectivelor îl puteți petrece bucurându-vă de ele.

Deci, v-ați hotărât unde mergeți?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!