#Streetfood: 3 localuri noi în Cluj

Home $ Articole $ Cum a fost la $ #Streetfood: 3 localuri noi în Cluj

Fără alte introduceri, și doar cu îndemnul de a încerca mereu oferta localurilor nou-deschise, prezentăm încă trei astfel de opțiuni – de data aceasta, toate din categoria street food.

Kolbice by Kobe Sausages
Un concept de street food bine implementat. Punct.

Locul e central, pe Memorandumului 4, cu uși și geamuri de sticlă pe toată suprafața dinspre stradă ca să te îmbie înăuntru, iar firma roșie îți atrage atenția fără să vrei. Localul e tare simpatic – chiar dacă e mic, spațiul e bine gândit. Odată ce te hotărăști ce comanzi (meniul e afișat în partea de sus pe perete într-un mod foarte ușor de înțeles), plătești și aștepți preparatul care – din nou – se realizează tot  în fața ta. De asemenea, prezintă tipurile de pâine folosite, împreună cu beneficiile fiecăruia.

Am observat că managerii localurilor pun tot mai mult accent pe un personal bine pregătit, amabil și care să nu se sperie când cineva scoate telefonul să facă o poză, iar Kolbice nu se abate de la acest aspect. Și apropo de chestii bine gândite, se aplică până și la modul de servire. Dacă îți iei preparatul la pachet, nu riști să te trezești cu sosul pe pantaloni sau bluză.

Găsești preparate de la 16 până la 25 de lei (cu ingrediente ca varză, bacon, ceapă crocantă, diferite sosuri, somon și o multitudine de tipuri de cârnăciori), preț în care intră și cartofii prăjiți și extra sos. Oferta suplimentară care are și cost suplimentar cuprinde inele de ceapă, cheddar chili, batoane de mozzarella sau cartofi prăjiți.

  

Spartan – Greek Restaurant
A ajuns și în Cluj, pe Piezișa, căci în restul țării era de mult. Restaurant cu specific grecesc, o să asociați imediat firma verde de la intrare cu lanțul fast food. De ce? Simplu, pentru că e peste tot. Chiar și în decorul din interior.

Pe scurt, e locul pe care îl preferă studenții, unde poți să mănânci ce comanzi chiar acolo, pe fugă, sau poți să iei gyros-ul la pachet. Mâncarea e bună, dar porțiile cam mari, cel puțin pentru mine, iar personalul e atent și se mișcă repede, iar tot procesul preparării comenzii se poate vedea. Inclusiv pâinicile coapte în cuptor. Prețurile sunt normal, însă cel mai mare avantaj, din punctul meu de vedere, este faptul că au aerisirea bună. Am stat puțin înăuntru și la ieșire n-am simțit în haine cum c-ar putea alții să intuiască unde am fost.

Ziceam de prețuri: meniurile cu ofertă completă variază între 18-24 de lei (de exemplu, Souvlaki de pui și cola a fost 18 lei) și primiți și o pâinică proaspăt scoasă din cuptor.  Mai puteți alege între gyros, meniu de snițele și salată.

  

Mațe Fripte
Puțin ascuns, pe Ploiești 12, locul este destinat mai mult celor care vor să ia mâncarea to go și celor care muncesc în clădirile din apropiere.  Meniul se realizează zilnic și opțiuni sunt destule, la prețuri normale – o să vă amintiți de cantina din studenție, doar că asta-i destinată oamenilor mari. Înăuntru sunt și 3 mese înalte dacă vreți să mâncați acolo, dar – spre deosebire de primul loc – aici aerisirea nu face față tocmai bine.

Am încercat un burger de vită cu cartofi prăjiți. Burgerul a fost chiar bun, proaspăt, și s-a folosit rețeta basic, însă cartofii au fost condimentați și puțin cam mult (după gustul meu). Mâncarea care nu necesită un timp mare de gătire (de exemplu, pastele și burgerul meu) se prepară pe loc, procesul fiind vizibil. Iar cei care servesc se mișcă repede și sunt prietenoși.

Puteți încerca ciorbe la 6 lei, paste la 12/17 lei, burger la 12 lei, salate la 13 lei sau meniul zilei la 15 lei.
  

Voi ce loc ați încercat până acum?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!