Locuri potrivite pentru alergat în Cluj-Napoca

Home $ Articole $ Locuri potrivite pentru alergat în Cluj-Napoca

by | Mar 16, 2016 | Articole, Recomandări

După zile întregi de ploaie, frig şi multă vreme mohorâtă, în sfârșit a ieșit soarele în Cluj-Napoca. S-a lăsat așteptat, ca divele, și nu se dedă de la obiceiurile capricios-feminine ale acestei perioade din an… căci încă nu pare hotărât dacă vrea să rămână pe cer sau nu. Dar temperaturile-s numai bune pentru alergat căci da, obiceiul câștigă teren în rândul tuturor persoanelor, indiferent de vârstă și statut social. Să vedem, așadar, ce locuri bune pentru alergat găsim în Cluj-Napoca.

Parcul Central e mereu plin de persoane care aleargă. Mereu, adică în orice anotimp, în orice moment al zilei și pe orice fel de vreme. Are dimensiuni mari, alei generoase și traficul nu reprezintă un pericol, chiar dacă șoseaua, pe anumite porțiuni, e aproape. Antrenamentul poate fi completat de exerciții de fitness realizate la aparatele existente lângă lac, ori pe un izopren pe care-l luați cu voi de acasă și cu care vă asezați pe iarbă.

Drumul spre Parcul Babeș reprezenta, pentru o bună parte din studenții UBB, un drum chinuitor spre orele de sport. Însă odată ce (aproape) totul se mută online, începi să vezi frumusețea parcului. Parcul e mare și liniștit, fiind departe de zona centrală, nu trec mașini și dispune de terenuri de sport, dacă vrei să îți desăvârșești antrenamentul. Mai mult, Parcul Babeș dispune de o zonă special concepută pentru alergare. Pista este deschisa tuturor celor pasionați, conferind posibilitatea doritorilor să facă mișcare în aer liber.

Parcul Iulius are o zonă special creată pentru alergare, chiar în jurul lacului de acolo – putem să spunem că aduce a circuit. Uneori se aglomerează terenul, însă văzându-i pe alții cum depun efort, nu poate decât să te motiveze. Priveliștea este într-adevăr frumoasă, și poți să iei o pauză pe iarbă oricând simți că ai nevoie de una. Și este muzică! Alternativ, te poți bucura de muzica ta, din căști, și pe timpul pauzei în care te așezi pe iarbă, îți tragi respirația și admiri împrejurimile.

Odată ce ai trecut de nivelul basic al antrenamentelor și poate te gândești să participi la maraton, ar fi o idee bună să iei în considerare varianta stadionului Cluj Arena, pentru alergare pe pista special amenajată. Accesul se plătește: costul este de 45RON pe lună, însă privește asta ca pe o investiție în tine. Pe lângă condițiile bune în care poți să îți realizezi antrenamentul, mai există un avantaj: poți întâlni oameni care fac asta la nivel profesionist, capabili să-ți dea sfaturi utile. Totodată, aici poți să contorizezi mult mai ușor distanta parcursă și timpul care a trecut de la începerea antrenamentului, fiind zona frecventata de cei care se antrenează pentru competiții sau examene.

Nu uitați de Baza Sportivă Gheorgheni, unde există o pistă de alergare cu teren sintetic de 400m, iar odată cu venirea primăverii vă veți întâlni cu foarte mulți cunoscuți aici. E locul potrivit nu doar pentru alergat, ci și pentru plimbări sau jocuri diverse cu prietenii, căci există terenuri exterioare de mini fotbal, badminton, tenis, beach volei și baschet. Complexul este destinat în special persoanelor care optează pentru pistele de alergare speciale, a căror duritatea nu este la fel de mare că și cea pusa la dispoziție de asfalt sau beton. Mai multe despre facilitățile complexului puteți vedea aici.

Vrei să te apuci de alergat și nu știi cu ce să începi? Informează-te, sunt multe bloguri și vloguri nișate care îți pot oferi sfaturi și informații prețioase, multe venind din experiență. Și pune mult preț de o încălțăminte potrivită, investiția o faci la început, însă de rezultate ai parte pe termen lung.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!