Locuri potrivite pentru alergat în Cluj-Napoca

by | Mar 16, 2016 | Recomandări, Sport

După zile întregi de ploaie, frig şi multă vreme mohorâtă, în sfârșit a ieșit soarele în Cluj-Napoca. S-a lăsat așteptat, ca divele, și nu se dedă de la obiceiurile capricios-feminine ale lunii martie… căci încă nu pare hotărât dacă vrea să rămână pe cer sau nu.

Dar temperaturile-s numai bune pentru alergat căci da, obiceiul câștigă teren în rândul tuturor persoanelor, indiferent de vârstă și statut social. Iar cu toate competițiile sportive care se apropie, antrenamentele nu pot decât să ajute!

Să vedem, așadar, ce locuri bune pentru alergat găsim în Cluj-Napoca.

Parcul Central e mereu plin de persoane care aleargă. Mereu, adică în orice anotimp, în orice moment al zilei și pe orice fel de vreme. Are dimensiuni mari, alei generoase și traficul nu reprezintă un pericol, chiar dacă șoseaua, pe anumite porțiuni, e aproape. Antrenamentul poate fi completat de exerciții de fitness realizate la aparatele existente lângă lac, ori pe un izopren pe care-l luați cu voi de acasă și cu care vă asezați pe iarbă.

Drumul spre Parcul Babeș reprezintă, pentru o bună parte din studenții UBB, un drum chinuitor spre orele de sport . Însă odată ce ai scăpat de partea responsabilă cu școala, începi să vezi frumusețea parcului. Parcul e mare și liniștit, fiind departe de zona centrală, nu trec mașini și dispune de terenuri de sport, dacă vrei să îți desăvârșești antrenamentul.

Parcul Iulius are o zonă special creată pentru alergare, chiar în jurul lacului de acolo – putem să spunem că aduce a circuit. Uneori se aglomerează terenul, însă văzându-i pe alții cum depun efort, nu poate decât să te motiveze. Priveliștea este într-adevăr frumoasă, și poți să iei o pauză pe iarbă oricând simți că ai nevoie de una. Și este muzică!

Odată ce ai trecut de nivelul basic al antrenamentelor și poate te gândești să participi la maraton (câteva au loc anual), ar fi o idee bună să iei în considerare varianta stadionului Cluj Arena, pentru alergare pe pista special amenajată. Accesul se plătește, însă privește asta ca pe o investiție în tine. Pe lângă condițiile bune în care poți să îți realizezi antrenamentul, mai există un avantaj: poți întâlni oameni care fac asta la nivel profesionist, capabili să-ți dea sfaturi utile.

 

Nu uitați de Baza Sportivă Gheorgheni, unde există o pistă de alergare cu teren sintetic de 400 m, iar odată cu venirea verii vă veți întâlni cu foarte mulți cunoscuți aici. E locul potrivit nu doar pentru alergat, ci și pentru plimbări sau jocuri diverse cu prietenii, căci există terenuri exterioare de mini fotbal, badminton, tenis, beach volei și baschet. Mai multe despre facilitățile complexului puteți vedea aici.

 

Apropo de competiții sportive ce implică alergare, consultați constant calendarul evenimentelor, căci nu de puține ori veți găsi ceva care să vă scoată din zona de confort. Sau vrei să te apuci de alergat și nu știi cu ce să începi? Verifică echipamentul! Informează-te, sunt multe bloguri și vloguri nișate care îți pot oferi sfaturi și informații prețioase, multe venind din experiență. Și pune mult preț de o încălțăminte potrivită, investiția o faci la început, însă de rezultate ai parte pe termen lung.

Voi ați participat până acum la o competiție similară sau vă gândiți să o faceți?

Evenimente viitoare

Sun 25

Transylvania Mountain Festival 2020 / All Mountain

20 October, 10:00 am - 15 November, 10:00 pm
Sun 25

EXPOZIȚIA DE FOTOGRAFIE MONTANĂ TMF 2020 | OUTDOOR

20 October, 10:30 am - 30 October, 5:00 pm
Sun 25

Muzeul Fotografiilor Nefăcute #2

21 October, 10:00 am - 25 October, 5:00 pm

Abonează-te la newsletter

Ți-a plăcut acest articol? Abonează-te pentru a primi ultimele noutăți și recomandări.

Te-ai abonat cu succes.

Share This