Expozitii

ArtefactualPersistence @ Fabrica de Pensule

ArtefactualPersistence
19 martie – 15 mai 2016

Expoziția explorează ideea de arhivare, prezervarea datelor și degradarea iminentă a dispozitivelor de stocare a informațiilor, prezentând artefactele culturale drept structuri prinse în, și construite de, fluxul de informație. Artefactele culturale, fie ele învechite sau curente, dețin semnificație pentru că oferă informații și posibile înțelegeri despre procese tehnologice, dezvoltarea economică și structura socială, printre alte atribuții.

Termenul ”artefact virtual” a fost utilizat într-o varietate de feluri în discursul științific și public. Inițial el a făcut referire la diferite obiecte (imagini, interfețele utilizator, modele, prototipuri, animații computaționale, cărți virtuale) ce există în mediile digitale. Însă, conceptul din spatele termenului se dezvoltă și se extinde rapid pe măsură ce noi fenomene apar în domeniul virtual. De exemplu, într-un context antropologic, un strung din secolul XVII, o bucată de faianță, sau un televizor, fiecare constituie o sursă bogată de informații despre perioada și timpul în care au fost realizate și utilizate.

ClujLife - Te scoate din casă

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale. Detalii aici.