Maratonul Internaţional AROBS provoacă fanii la stabilirea unui record naţional

by | Mar 18, 2016 | Sport, Știri Cluj

Asociaţia Runners Club şi AROBS Transilvania Software şi-au aliniat eforturile pentru a-i scoate pe clujeni din case şi a-i îndemna să participe la stabilirea unui record naţional: cel mai lung lanţ de susţinători la un maraton. Acesta se va întinde pe o distanţă de 10,55 de kilometri, acoperind tot traseul competiţiei. Iar pentru că orice concurs de gen nu este doar despre alergare, ci şi despre a face atmosferă, fanii mişcării pot încuraja atleţii de pe margine, purtând costume cât mai haioase, cu ocazia Maratonului Internaţional AROBS Cluj-Napoca (MIACN), ce se va desfăşura în 10 aprilie.  

„În 10 aprilie, ieşim din casă pentru a aplauda alergătorii şi a stabili împreună recordul naţional pentru cel mai lung lanţ de susţinători la un maraton. Clujul a dat unul dintre cele mai importante evenimente de alergare din România, iar noi, membrii comunităţii locale, îl putem transforma în cel mai frumos spectacol sportiv din ţară. Aşteptăm cât mai mulţi clujeni la maraton, în speranţă că împreună vom creşte o generaţie de fani ai mişcării, care va ajunge să concureze, peste câţiva ani, cele mai mari evenimente de alergare din lume la capitolul spectacol sportiv şi susţinători”, a spus Horaţiu Morar, directorul Maratonului Internaţional AROBS Cluj-Napoca.

Organizatorii evenimentului invită companiile clujene, ONG-urile şi iubitorii mişcării să formeze echipe cât mai mari şi să devină, preţ de o zi, cei mai haioşi suporteri ai maratonului. Cei care vor veni costumaţi vor intra în cursa pentru premiul oferit celei mai creative echipe de fani.

Aflat la a VI-a ediţie, Maratonul Internaţional AROBS Cluj-Napoca este o competiţie cu un nivel tehnic ridicat, dedicată comunităţii sportive locale şi internaţionale. Gândit de la prima ediţie ca o manifestare sportivă menită să reunească într-o competiţie deschisă alergători profesionişti şi amatori din ţară şi străinătate, maratonul a devenit cel mai important eveniment de alergare al Clujului. Competiţia face parte din programul de evenimente sportive organizate sub egida Runners Club în 2016, prin care asociaţia promovează, în rândul publicului larg, un mod de viaţă sănatos prin practicarea alergării sportive. Anul trecut, maratonul a reunit aproximativ 3500 de participanţi la toate probele.

Evenimente viitoare

Abonează-te la newsletter

Ți-a plăcut acest articol? Abonează-te pentru a primi ultimele noutăți și recomandări.

Te-ai abonat cu succes.

Share This