Requiem @ Catedrala Mitropolitană Ortodoxă

Home $ Articole $ Requiem @ Catedrala Mitropolitană Ortodoxă

by | Mar 18, 2016 | Articole

Requiem – concert extraordinar

Concertul ce reunește o orchestră completă și soliști în Catedrala Mitropolitană din Cluj pentru prima dată în istoria acesteia, la invitația Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, si are un important scop caritabil, donațiile colectate fiind oferite profesoarei de religie Crina Cîrcu. Evenimentul va fi transmis live pe un ecran LED de mari dimensiuni, instalat în Piața Avram Iancu.

Concertul aduce în fața publicului o distribuție importantă: soprana Irina Săndulescu Bălan, mezzosoprana Iulia Merca, tenorul Sergiu Coltan și baritonul Florin Estefan, acompaniați de Corul și Orchestra Operei Naționale Române din Cluj-Napoca, coordonați muzical de Maestrul Gheorghe Victor Dumănescu. Evenimentul se bucură de participarea specială a Corului de cameră ”Psalmodia Transylvanica” al Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, dirijat de Pr. Prof. Univ. Dr. Vasile Stanciu.

Requiem Parastas pentru soliști, cor și orchestră”, sub titlul original, este o operă de inspirație neoclasică și este considerată cea mai importantă lucrare a compozitorului Marțian Negrea, precum și o operă fundamentală a muzicii românești, aflată la intersecția inedită dintre tradiția veche românească și tradiția europeană cultă. Fiind interzis de cenzură, Requiem Parastas a fost prezentat pentru întâia oară în fața publicului pe 14 decembrie 1990, la Filarmonica din Cluj-Napoca.

Intrarea se face pe bază de donație, în valoare de 20 de lei. Tichetele se găsesc la Agenţia Teatrală, Catedrala Mitropolitană și la magazinele Arhiepiscopiei din Piața Avram Iancu.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!