Art Bunavestire 30 @ Muzeul de Artă

Home $ Cultural $ Expozitii $ Art Bunavestire 30 @ Muzeul de Artă

by | Mar 23, 2016 | Expozitii

Art Bunavestire 30

Anul acesta se împlinesc 30 de ani de la fondarea, în 1987, la Negrești-Oaș, a unei grupări artistice care, peste timp, a devenit „Grupul Art Bunavestire”. Cu fiecare an, prin calitatea crescândă a operei artiștilor săi și prin notorietatea invitaților lor, ce nu de puține ori a depășit granițele naționale, activitatea acestei grupări a devenit un „fenomen” recunoscut la nivel regional, iar mai apoi național.

Expoziția de la Muzeul de Artă Cluj-Napoca prezintă, pe simeze, o valoroasă selecție de lucrări (pictură, sculptură, grafică, arte decorative și instalație) din colecția Muzeului Țării Oașului, cuprinzând aproximativ 90 de lucrări donate de către artiștii participanți, de-a lungul celor trei decenii.

Vernisajul expoziției va avea loc sâmbătă, 26 martie 2016, la ora 17:00, în sălile de expoziții temporare (etaj) ale Muzeului de Artă Cluj-Napoca, în prezența multora dintre artiștii expozanți și a partenerilor instituționali de la Negrești-Oaș: Muzeul Țării Oașului, Asociația Artistică „Art Bunavestire”, Primăria și Consiliul local Negrești-Oaș, Consiliul Județean Satu Mare, C.J.C.P.C.T. Satu Mare. Din partea muzeului va fi gazdă Dl. Director al Muzeului de Artă Cluj-Napoca, CS.I.Dr. Lucian Nastasă-Kovács, și Dr. Florin Gherasim, muzeograf, curatorul expoziției.

Lucrările expoziției aniversare „ART BUNAVESTIRE 30”, pot fi vizionate în perioada 26 martie – 10 aprilie 2016, miercuri – duminică inclusiv, în intervalul orar 10:00-17:00.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!