Expoziție @ Muzeul de Artă

Home $ Cultural $ Expozitii $ Expoziție @ Muzeul de Artă

by | Mar 26, 2016 | Expozitii

Veranda cu flori de zăpadă

Titlul expoziţiei rezumă într-o formă poetică chiar conţinutul său efectiv din punct de tematic: un prim registru, cel pe care publicul îl va parcurge în primele săli de expunere, cuprinde lucrări având „veranda” ca loc al configurărilor picturale.

Topos emblematic pentru artist, veranda este spaţiul manifestării unei vitalităţi organice pentru care viţa de vie, simbol christic, este elementul de expresie a aparenţelor fenomenologoice, sesizabile prin simţuri. În culoare, acest conţinut este redat în tonuri puternice, saturate, aplicate cu patimă, cu accente ce pot acredita aparenţa unui expresionism vibrant chiar în lipsa figurii umane.

Constantin Flondor (n.1936) este unul dintre cei mai importanţi artişti contemporani, co-fondator al grupărilor de mare influenţă în arta din România: 111, Sigma, Prolog. A fost distins cu Premiul „Ion Andreescu” al Academiei Române în anul 2006, Ordinul „Meritul Cultural” în anul 2004 şi Marele Premiu al UAP pentru întreaga activitate în anul 2003. Lucrările sale fac parte din prestigioase colecţii muzeale şi particulare din ţară şi străinătate

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!