Invitație la Operă, cântată la cinematograf

Home $ Știri Cluj $ Invitație la Operă, cântată la cinematograf

by | Mar 29, 2016 | Știri Cluj

O lansare cu cântec. Așa a fost premiera filmului ”London has fallen”, prezentat la Cinema Victoria, sâmbătă, 19 martie. Renumita peliculă, un hit primit cu entuziasm de publicul european, a avut parte de o introducere inedită pe marele ecran clujean. Un elegant domn cu papion a luat locul reclamelor clasice pentru a le aduce spectatorilor o surprinzătoare intervenție… muzicală.

Suntem cu toții obișnuiți cu interminabilul calup de reclame ce precede filmele rulate la cinematograf, însă de data aceasta spectatori au avut parte de o surpriză neașteptată. Pe notele unei arii de musical, tenorul din imagine anunța începerea filmului și rugămintea închiderii telefoanelor mobile. Gestul protocolar, natural, de altfel, în întâmpinarea unui act artistic, a fost întrerupt tocmai de o sonerie ascuțită, spre amuzamentul publicului din sala de cinema.  Scena a continuat cu scuza spectatorului vinovat, care s-a justificat pueril: ”E mama, trebuie să-i răspund!”, provocând râsetele spectatorilor dimprejur și iritarea tenorului de pe ecran.

Dialogul cântat a continuat iar disputa celor doi a fost cât se poate de colorată și spumoasă, pe alocuri cu tente dramatice ce subliniau comicul situației.

 

 

”Unul dintre dezideratele Operei Naționale Române din Cluj-Napoca este acela de a veni în întâmpinarea publicului său prin momente și evenimente speciale, concepute inedit, care să atragă și să își bucure spectatorii, atât în interiorul Operei, cât și înafara acesteia.   Coborârea de pe scenă și trecerea dincolo de fotoliile sălii de spectacol ne aduc mai aproape de spectatorii noștri care și-au dorit dintotdeauna să ne cunoască mai bine, într-o încercare de regăsire reciprocă. Din acest motiv, am considerat oportună și am inițiat o comunicare mult mai deschisă, transparentă și adaptată cotidianului. Evenimentele montate pe scene neconvenționale ne oferă posibilitatea de a atrage publicul larg, divers, care e poate încă nefamiliarizat cu genul operistic, dar care ajunge să îl savureze, dorindu-și noi ocazii lirice.  Opera este a noastră, a tuturor, un crez pe care dorim să îl reamintim publicului cu fiecare ocazie. Atât în sala de spectacol, cât și în piața publică,  sau chiar și în cinematograf”,  dezvăluie Florin Estefan, Manager general al Operei Naționale Române din Cluj-Napoca.

Abordarea proaspătă și neconvențională începută pe marele ecran și continuată în sala de cinema a avut parte de cea mai frumoasă scenă finală: un duet al celor doi protagoniști încheiat cu invitația colectivă a spectatorilor la Operă! Reacțiile au fost pe măsură, curiozitatea și privirile întrebătoare au culminat cu aplauze, râsete puternice  și interesul viitoarei vizite la operă.

Astfel de manifestări originale se ivesc tot mai des dinspre Opera Națională Română din Cluj-Napoca, care face pași dintre cei mai îndrăzneți și neconvenționali înspre publicul larg.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!