Reactor – program aprilie 2016

Home $ Articole $ Reactor – program aprilie 2016

by | Mar 29, 2016 | Articole

Vineri, 1 aprilie, ora 19.00
ÎN VIITORUL APROPIAT

Regia: Cristian Ban
Dramaturg: Petro Ionescu
Cu: Carina Bunea, Zsolt Csepei, Cătălin Filip, Timea Udvari

Spectacolul În viitorul apropiat vorbește despre frica de viitor, punând accentul pe imprevizibilul situațiilor scenice. Abordarea acestei teme blochează spectatorul într-un spațiu care sfidează trecerea firească a timpului și aduce în prim plan joaca și absurdul.

”Ce vei face mâine? Ce vei face după ce pleci de aici? Cum ai vrea să își amintească oamenii de tine?”
O producție Reactor în colaborare cu Váróterem Projekt, în cadrul unui proiect finanțat de AFCN

Sâmbătă, 2 aprilie, ora 19.00
NU CRED CĂ O SĂ ÎMI TREACĂ VREODATĂ

Concept și dramaturgie: Raul Coldea și Petro Ionescu
Cu: Raul Coldea, Oana Mardare, Doru Taloș

Trei petreceri organizate de trei adolescenți încep în același timp și ajung să se suprapună, iar scena devine un spațiu al confesiunilor. Experiențele personale ale celor trei performeri sunt ficționalizate și creează împreună o dramaturgie a fragilității.

„Cine ne spune și nouă care e treaba cu noi? De ce nu știm ce urmează să facem? De ce nu contăm niciodată decât în nenorocita aia de bancă? De ce nu contăm decât pentru noi înșine în serile de vineri, când școala s-a terminat și tot tre’ să răspundem la tot felul de întrebări?”
O producție Reactor de creație și experiment
Spectacolul este prezentat în cadrul evenimentului „Săptămâna Sănătății Mintale”, al Organizației Minte Forte. Intrarea este liberă.

Vineri, 8 aprilie, ora 20:00
8 STRINGS JAZZ CONCET
Concert
Cu: Delia Ivan (voce) și Marian Bălan (chitară)

Delia Ivan și Marian Bălan gravitează în jurul genurilor de jazz standard, bossa nova, evergreen, piese romanești și soul. O relatie în timp real, pe placul celor care optează pentru spontaneitate creativă. Delia și Ivan nu te întâmpină cu un limbaj pop-alambicat, ei te imersează direct într-un imaginar eroic și entieroic de tonuri și nuanțe.

Provenind din medii muzicale și formații diferite, aceștia ajung să fie colegi la Academia de Muzică „Gheorge Dima” în 2014. De atunci încolo, conceptul și inovația creativă a celor doi sunt pue în balanță de forța și conturul colaborărilor cu orchestra big band „Big Dimm A`Band” și formația locală de jazz manouche, Hot Cluj de Cluj. Pe lângă numeroase apariții și concerte, duo-ul participă la concursurile organizate de Jazz in The Park și Sibiu Jazz Festival, câștigând Premiul Special al Juriului.

Sâmbătă, 9 aprilie, ora 20:00
ÎN 4D

Regie: Ovidiu Caița
Text: Alexa Băcanu
Cu: Raluca Mara, Oana Mardare, Valentin Oncu, Doru Taloș

„În 4D” urmărește modul în care patru personaje își creează și interpretează viața și relațiile prin prisma filmelor preferate. Realizând mai mult sau mai puțin ce li se întâmplă, ele se îndrăgostesc, se despart și se urăsc, adoptând roluri care sunt imitații ale altor roluri, produse străine ale unor autori necunoscuți, care devin însă formatoare de percepții, concepții și prejudecăți.
O producție Reactor de creație și experiment

Duminică, 10 aprilie, ora 19:00 și ora 20:00
JUST PUSH PLAY
Spectacol de improvizație
Cu: Dragoș Muscalu, Bogdan Bob Rădulescu, Robert Pavicsits, Matei Rotaru

Totul se construiește pe loc, fără regizor, fără scenariu.
Telecomanda e în mâna publicului.
So… JUST PUSH PLAY!

Joi, 14 aprilie, ora 19:00
reACTING JAM #1
Tehnici de simulare a realității prin improvizație totală

Coordonator joc: Paul Sarvadi

Un concept nou la Reactor, propus de Paul Sarvadi – organizatorul festivalului de teatru studențesc SPOT Carei – care propune un antrenament extrem de util pentru orice actor sau student la actorie, dar și o provocare pentru orice pasionat de teatru. Un joc creativ și experimental, care caută să răspundă la o întrebare esențială: unde se termină viața și unde începe teatrul?

Participanții se pot înscrie cu 24 de ore înainte de începerea jocului, la adresa [email protected]. Jucătorii primesc instrucțiunile necesare pentru desfășurarea jocului cu doar câteva minute înainte de începerea acestuia. Jam-ul produce continuu suprize și răsturnări neașteptate de situație. Nu se știe încotro evoluează și cât durează. Totul depinde de numărul jucătorilor, de dinamica și transformările poveștilor aflate în derulare. Nu există un scenariu prestabilit. Nu există convenții teatrale. Timpul și spațiul teatral dispar. Totul are loc în realitate. Jucătorii sunt ei înșiși. Este o aventură comună prin care jucătorii își pot cunoște limitele și își pot îmbunătății aptitudinile, iar spectatorii sunt invitați să pătrundă într-o sferă tearală până acum necunoscută.

Vineri, 15 aprilie, ora 20:00
CYRANO DE BERGERAC, POATE…
Spectacol invitat

Cu: Cătălin Mîndru
Regia: Adrian Iclenzan

Spectacolul este construit pe povestea actorului Albu din “Larry Thompson sau tragedia unei tinereţi” de Dusan Kovacevic, dar mai cuprinde monoloage din “Sexul femeii ca un câmp de luptă în Bosnia” de Matei Vişniec, “Ursul” şi “Cântec de lebădă” de A.P. Cehov, “Regele Lear” de William Shakespeare şi “Cyrano de Bergerac” de Edmond Rostand.
Un one man show tragi-comic în care îl aşteptăm pe Ştefan împreună cu actorul Albu care devine ad-hoc şi spontan un entertainer ce ne face să uităm că, de fapt, am venit la alt spectacol.
O producție Teatru FiX, Iași

Sâmbătă, 16 aprilie, ora 20:00
GENUNCHII NOȘTRI SE ATING!

Regia: Cătălin Bocîrnea
După: ”Autorul”, de Tim Crouch
Cu: Balász Bodolai, Cătălin Bocîrnea, Raluca Mara, George Sfetcu

”Un spectacol deosebit de solicitant, atât pentru actori cât și pentru spectatorii prezenți. Fiecare dintre replici este împărțită cu publicul, în așa fel încât întreaga poveste devine una despre intimitate și împărtășire. Fiecare trăire este dăruită publicului pentru a fi trăită. Actorii nu joacă, ei se joacă cu ceilalți, îi includ în joc.”
O producție Reactor de creație și experiment

Duminică, 17 aprilie, ora 19.00
ÎN VIITORUL APROPIAT

Regia: Cristian Ban
Dramaturg: Petro Ionescu
Cu: Carina Bunea, Zsolt Csepei, Cătălin Filip, Timea Udvari

Spectacolul În viitorul apropiat vorbește despre frica de viitor, punând accentul pe imprevizibilul situațiilor scenice. Abordarea acestei teme blochează spectatorul într-un spațiu care sfidează trecerea firească a timpului și aduce în prim plan joaca și absurdul.
O producție Reactor în colaborare cu Váróterem Projekt, în cadrul unui proiect finanțat de AFCN

Joi, 21 aprilie, ora 20.00
2%
Spectacol de teatru muzical

Cu: Lorena Puican și Adonis Tanța
Regie: Nicole David
Invitată specială: dna.dr. Rodica Mureșan

Spectacolul-experiment realizat de cei 3 studenți ai Academiei de Muzică „Gheorge Dima” cu ocazia Zilei Voce, expune într-o cheie comică, lumea din spatele culiselor, cu evoluția, pregătirile și compromisurile pe care le trăiesc artiștii lirici.

Luni, 25 aprilie, ora 20.00
MENAJERIA DE STICLĂ
Spectacol invitat

De: Tennessee Williams
Cu: Emil Măndănac, Ilinca Hărnuţ, Cătălina Moga, Mihai Smarandache
Regia: Alexandra Penciuc

O abordare complet nouă a cunoscutului text scris de Tennessee Williams.
Menajeria de sticlă este o călătorie care oferă posibilitatea de a revedea sau rescrie lucruri din trecut. Este ca o maşină a timpului care deschide un drum spre acceptare pavat de frică, blocaj şi neputinţă. Este o căutare şi în acelaşi timp o confruntare. Niciunul dintre personaje nu poate exista fără celălalt dar în acelaşi timp, fiecare cere „acel ceva mereu amânat şi mereu aşteptat pentru care trăim”.
O producție POINT și ProDrama, București, prezentată în cadrul turneului IndependNet 2016

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!