5 hosteluri primitoare în Cluj

by | Mar 31, 2016 | Descoperă Clujul, Recomandări

Despre hosteluri nu se știa foarte multe lucruri până în ultimii ani, când oamenii au început să înțeleagă că hotelurile scumpe nu sunt singura opțiune atunci când vor să călătorească.

Așadar, au căutat niște variante ieftine, arătoase și primitoare, cât mai bine amblasate pentru vizitarea orașelor în care se află, iar cererea pentru capacitatea de găzduire a trecătorilor în hosteluri a crescut. În Cluj-Napoca a început să fie tot mai diversificată oferta, așa că ne-am gândit să aducem în discuție 5 astfel de unități de cazare, de recomandat prietenilor străini sau, de ce nu, de încercat oricând vrei să te simți turist în orașul tău!

Transylvania Hostel
Primul pe lângă care am trecut eu, odată ajunsă în oraș. Prețurile încep de la 12 euro / noapte, în dormitor cu 8 paturi, și ajung la 36 euro, în dormitor cu 2 paturi sau cameră matrimonială. Dispune de dormitoare spațioase, o bucătărie mare, grădină, balcon, toalete, cameră de jocuri și recepție. Acces la Internet și Wi-Fi gratuit.

Situat de strada Iuliu Maniu 26, una dintre frumoasele străzi centrale ale Clujului, e la aproximativ 30 de minute de orice direcție din care ajung turiști: gară, autogară, aeroport. Important de știut pentru cei care călătoresc cu copii este faptul că sub 3 ani împart patul cu un adult însoțitor, iar peste această vârstă se plătește suma integral. Anularea se realizează gratuit dacă este făcută până în ora 12.00 a zilei precedente check in-ului. Pentru restul detaliilor, vizitați site-ul lor.

Retro Youth Hostel
Este localizat în centrul orașului, pe una dintre arterele pietonale lângă vechiul zid medieval al cetățenii (în apropierea Universității Babeș-Bolyai). Oferă cazare în regim de youth hostel, în camere single, duble, triple, cvadruple și dormitoare de 6 locuri, cu baie proprie și/sau toalete comune. Turiștii mai au la dispoziție o bucătărie echipată, săli de masă și cu acces la Internet, saună și încă un spațiu comun.

Micul dejun este inclus în toate tarifele, cu 4 variante de servire. Prețurile variază de la 55/65 de lei în dormitor cu 6 locuri până la 170 de lei în cameră twin cu baie proprie sau cameră matrimonială. Se acordă reduceri pentru grupuri și clienți care poposesc mai mult timp. O chestie interesantă o reprezintă opțiunea excursiilor de o zi organizate în zone turistice: Sibiu, Peștera Urșilor, Roșia Montană, Salina Turda, Hațeg, Maramureș sau multe altele. Detalii aici.

Zen Hostel by Pura Vida
Încă un hostel în zonă centrală, pe Eroilor 47, de data aceasta foarte colorat și… zen! Pune la dispoziția oaspeților lui 7 dormitoare, 4 private și 3 comune. Are bucătărie mobilată, bar cu trei terase, depozitarea bagajelor gratuită, Wi-Fi, cafea și ceai gratuit.

Anulările rezervărilor trebuie să fie efectuate cu 72 de ore înaintea perioadei de cazare. Tarifele se încadrează între 60 și ceva de lei în dormitor cu 6 locuri și 130 – 160 de lei în cameră dublă privată și nu includ micul dejun. Am observat că variază în funcție de perioada aleasă spre cazare.

Youthink Hostel 
Deschis tot recent, este un hostel prietenos a cărui construcție a început chiar la dorința unui călător ce obișnuiește să se cazeze în hosteluri oriunde merge. Promovează călătoritul “conștient”, stilul de viață eco și o interacțiune socială crescută cu comunitatea locală de tineri, proprietarul propunându-și să realizeze în casă gemuri, siropuri sau murături (producție proprie) și să organizeze diferite workshop-uri în care să implice deopotrivă turiștii și tinerii din Cluj.

Este situat pe Republicii 74, iar camerele încep de la 15 euro în dormitor comun cu 7-8 locuri și ajung la 18 euro în cameră dublă privată. De fapt, este o casă vintage cu grădină, ospitalieră și bine compartimentată, locuri de parcare în curte și hamac pentru relaxare.

The Spot Cosy Hotel 
Hostelul (Piața 14 Iulie nr. 25) este amenajat într-o casă istorică ridicată în anii ’20, la o distanță de un sfert de oră de central Clujului, și este rezultatul unei restaurări handmade realizată de proprietari în a doua jumătate a anului 2014. Aspectul este unul chic, de boutique vintage, îmbinat cu utilitatea și funcționalitatea detaliilor contemporane dintr-o casă locuită.

Dispune de 4 camere, living, bucătărie și curte, iar Parcul Central, dacă sunt doritori ai altor activități outdoor, e accesibil la 5 minute din locul cazării. Prețurile încep de la 13 euro în cameră cu 12 locuri și ajung la 33 euro în cameră privată – one queen size bed. Serviciile gratuite includ cafea, ceai, internet, tururi ghidate. Mai multe detalii aici.

Oferta arată tare bine și prețurile sunt pentru toate buzunarele. Facilitățile acoperă mai mult decât nevoile de bază ale unui călător, pentru detalii consultați platformele lor proprii, căci veți avea niște surprize tare plăcute.

Voi ce alte hosteluri din Cluj mai cunoașteți și pe care le-ați recomanda?

Tags: hostel

Evenimente viitoare

Sun 25

Transylvania Mountain Festival 2020 / All Mountain

20 October, 10:00 am - 15 November, 10:00 pm
Sun 25

EXPOZIȚIA DE FOTOGRAFIE MONTANĂ TMF 2020 | OUTDOOR

20 October, 10:30 am - 30 October, 5:00 pm
Sun 25

Muzeul Fotografiilor Nefăcute #2

21 October, 10:00 am - 25 October, 5:00 pm

Abonează-te la newsletter

Ți-a plăcut acest articol? Abonează-te pentru a primi ultimele noutăți și recomandări.

Te-ai abonat cu succes.

Share This