Poze: Jazz in the park – Bogata Edition

Home $ Festivaluri $ Poze: Jazz in the park – Bogata Edition

by | Apr 3, 2016 | Festivaluri

Peste 5.500 de persoane s-au bucurat de muzică bună, vreme excelentă și au donat pentru primul parc din comuna Bogata

Experimentul Jazz in the Park la Bogata s-a bucurat de un real succes: peste 5.500 de persoane au participat, duminică, la evenimentul pregătit în doar 10 zile de organizatorii festivalului Jazz in the Park. Totul a avut loc pe fostul teren de fotbal al comunei mureșene Bogata, între cele două biserici.

„A fost un eveniment cu o energie incredibilă. Timp de 6 ore, localnicii din Bogata alături de mii de oameni veniți din toate colțurile țării au devenit o comunitate unită și s-au bucurat împreună de muzică, locuri, atmosferă. A fost o cooperare excelentă între public, autorități și organizatori. Se simțea că toată lumea își dorește ca acest eveniment să iasă bine. Felicitări autorităților din Bogata pentru cum și-au gestionat responsabilitățile. De asemenea, mulțumim publicului pentru prezență, răbdare și atitudine. A fost o reală plăcere să facem acest eveniment. El stă în picioare ca dovadă vie a faptului că lucrurile frumoase se întâmplă atunci când suntem o comunitate unită și ne prețuim unul altuia eforturile”, declară Alin Vaida, directorul Jazz in the Park.

În cadrul Jazz in the Park Bogata Edition au avut loc concerte susținute de Les Nuages, Danaga, Jazzybirds, Maria Răducanu & Sorin Terinte, într-un mix de jazz, electro, muzică clasică și ritmuri de rock. Programul zilei a mai cuprins vizite ghidate în comună, activități sportive, un concurs gastronomic și degustări de produse tradiționale.

Galerie foto:
Din păcate galeria foto nu mai poate fi afișată aici. Îti recomandăm să o cauți pe Flickr

Câți bani s-au strâns pentru primul parc din Bogata
Accesul la eveniment a fost liber, iar participanții au putut dona pentru amenajarea primul parc din comuna Bogata. În acest sens, au avut loc consultări publice între localnici și arhitecți.

Suma strânsă din donații – direct în urne și prin cumpărarea de tricouri #VisitBogata – este de 8.557 lei. Donații se pot face în continuare atât prin comandarea de tricouri, cât și prin transfer bancar.  Informații suplimentare găsiți aici: http://jazzinthepark.ro/ro/visitbogata/

Arhitecții de la Planwerk vor da o mână de ajutor comunității din Bogata în calitate de consultanți, iar amenajarea parcului va avea loc luna viitoare. „Aventura noastră în Bogata nu s-a terminat după acest eveniment. Avem peste 8.000 lei mobilizați pentru parcul din comună și în 6-8 mai revenim aici ca să începem lucrările. De asemenea, în cadrul Jazz in the Park din Cluj-Napoca (27 iunie-3 iulie), vom avea o zonă pe care cei din Bogata o vor amenaja și administra. Ne-am atașat de loc și de oamenii de aici. Suntem recunoscători pentru modul în care ne-au primit și suntem bucuroși că putem să facem ceva pentru ei”, spune Alin Vaida.

Despre publicul Jazz in the Park Bogata Edition
Organizatorii au vrut să afle de unde vin cei mai mulți participanți la ediția specială de la Bogata astfel că au aplicat 915 chestionare. Potrivit acestui studiu, 60% dintre respondenți locuiesc în județul Cluj (58% în Cluj-Napoca, restul în Turda, Câmpia-Turzii, Gherla), 30% au domiciliul în județul Mureș  (20% în Târgu-Mureș, restul în Luduș, Iernut și Bogata). De asemenea, la eveniment au participant persoane care locuiesc în București, Brașov, Sibiu, Alba-Iulia, Deva, Satu Mare, dar și în străinătate, la Paris, Viena, Hanovra, Dresden. Cei mai mulți participanți la eveniment au între 25 și 35 de ani (50%), în timp ce 25% sunt tineri între 18-24 ani. Copii și adolescenți au fost prezenți în proporție de 6% (0-17 ani), 13% au între 36-50 ani, iar 6% dintre participanți au peste 50 de ani. Unii participanți s-au cazat la săteni, alții au ales pensiunea din localitate sau au campat în zonă.

„Bucuria noastră este una neașteptată, am fost surprinși să vedem câtă lume vine la noi în comună și mai ales cât de multă răbdare au avut participanții. Au fost extrem de civilizați și au avut mult bun simț. La așa puhoi de oameni ne-a fost frică să nu se producă stricăciuni sau să nu se calce lumea în picioare, dar totul a fost de-a dreptul civilizat. Am simțit entuziasmul voluntarilor și al localnicilor, dar și bucuria oamenilor care găteau sau mâncau  pâine cu untură, gulyas sau alte preparate, a fost o mobilizare exemplară”, precizează primarul comunei Bogata, László Barta.

Vederi din Bogata pentru Snoop Dogg
În cadrul evenimentului, BCR, banca oficială a festivalului, a venit cu 500 de vederi „Salutări din Bogota, Romania”, pe care participanții le-au putut completa pentru Snoop Dogg, ele urmând a fi trimise în această săptămână pe adresa studioului rapperului din State.

Jazz in the Park, ediția Bogata, este un eveniment organizat de Asociația Fapte, cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Bogata și al partenerilor BCR și Staropramen.

Bogata este o comună cu 2.000 de locuitori, devenită celebră recent la nivel internațional, după ce rapperul american Snoop Dogg și-a dat din greșeală check-in pe Facebook în județul Mureș, în timp ce încerca să dea check-in în capitala Columbiei, Bogota.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!