Olimpiada CuGeT și-a desemnat sâmbătă marii câștigători

Home $ Știri Cluj $ Olimpiada CuGeT și-a desemnat sâmbătă marii câștigători

by | Apr 4, 2016 | Știri Cluj

Prima ediție a Olimpiadei de Cultură Generală a Tinerilor Clujeni – CuGeT s-a încheiat la sfârșitul săptămânii trecute, odată cu desfășurarea finalei și aflarea câștigătorilor. Au plecat acasă cu câte 5.000 de lei Mihai Tătaru, elev al Colegiului Național „George Coșbuc” (la categoria claselor a IX-a și a X-a), Flaviu Bucur, elev la Liceul Teoretic „Gheorghe Șincai” (la categoria claselor a XI-a și a XII-a) și Gabriel Uifălean, masterand al Facultății de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor (FSEGA) din cadrul Universității „Babeș-Bolyai” (la categoria tinerilor de 18-25 de ani).

 

Finala, desfășurată în Aula FSEGA, i-a provocat pe cei 52 de concurenți să găsească răspunsuri la întrebări de cultură generală din domenii diverse, contracronometru, și i-a ținut cu sufletul la gură pe cei peste 400 de susținători prezenți în sală. Departajarea nu a fost ușoară, toate grupele având nevoie de probe suplimentare de baraj pentru a-și putea alege câștigătorii.

„Am dezvoltat acest proiect din dorința de a încuraja tinerii să-și consolideze cunoștințele de cultură generală și urmărind să-i răsplătim pe cei mai bine pregătiți dintre ei. A fost o primă ediție antrenantă și ne-am bucurat să vedem un interes atât de ridicat din partea tinerilor clujeni. Toți finaliștii ne-au dovedit că efortul și implicarea noastră au meritat și ne-au dat încredere că următoarea ediție este binevenită. Le mulțumim tuturor partenerilor noștri, fără de care acest proiect nu ar fi fost posibil”, a declarat Mihaela Rus, președintele Asociației Femeilor de Afaceri Cluj și inițiatoarea Olimpiadei CuGeT. 

Finala s-a desfășurat sub forma unui spectacol televizat, moderat de jurnaliștii TVR Cluj Irina Gașpar și Ovidiu Damian. Atmosfera a fost întreținută de momentele muzicale oferite de Radu Fărcane și Iasmina Florea (The Beat) și de toboșarii de la Glasul Tobelor din Transilvania, coordonați de Marius Popa. Înregistrarea finalei va fi difuzată de TVR Cluj, co-producător al evenimentului.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!