Povestea duminicilor petrecute în familie

Home $ Articole $ Recomandări $ Povestea duminicilor petrecute în familie

by | Apr 6, 2016 | Recomandări

Povestea duminicilor petrecute în familie a început în luna martie, când în apropierea Mărțișorului a avut loc primul eveniment cu copii, părinți, bunici, animatori și personaje din basme – toți distrându-se în același loc.

Cei de la Pensiunea La Mesteceni împreună cu Fanstasmagia propun o serie de evenimente tematice, organizate săptămânal, menite să ofere relaxare și răgaz de povești părinților în timp ce copiii se vor bucura de distracția și atenția cuvenită. Cum? Simplu, alături de animatorii care îi vor distra pe cei mici prin spectacole de scenă, ateliere și jocuri, în timp ce restul familiei se poate bucura de masă, alături de prieteni, soți, bunici!

Am vrut să aflăm mai multe despre acest tip de eveniment nu foarte popular deocamdată și am pregătit câteva întrebări pentru cei ce stau în spatele ideii; ne-au răspuns, așadar, Ioana Oprea, manager La Mesteceni și Dan Ciulea, unul dintre cei 7 pitici de la Fantasmagia.

Cât de mare este nevoia unor astfel de evenimente, în care să fie inclusă întreaga familie, de la cel mai mic până la cel mai mare și care sunt beneficiile vizibile pentru participanți, pe lângă timpul petrecut împreună?
Ioana: În tot ceea ce am “construit” La Mesteceni, m-am ghidat după nevoile mele ca părinte: de ce aș avea eu nevoie ca să mă pot duce cu copiii într-o locație – fie restaurant, spațiu de agrement, parc, pensiune etc. – coroborat, desigur, cu posibilitățile financiare de investiție. Pe lângă asta, cred că majoritatea care avem copii și un job/business ce ne ocupă mai tot timpul avem un oarecare sentiment de vinovăție pentru că nu reușim să petrecem mai mult timp cu cei dragi (părinți, bunici, copii, vecini, prieteni), să ne bucurăm mai mult unul de prezența celuilalt. Astfel, combinând cele două idei am ajuns să organizăm aceste evenimente.

Cum se prezintă Clujul pe această zonă de activități, comparativ cu nevoile copiilor și părinților?
Ioana: Cred că posibilitățile de agrement ale Clujului sunt încă subdimensionate la numărul de locuitori/vizitatori. Locațiile în care copiii și părinții sunt încurajați să desfășoare diverse activități împreună (jocuri, concursuri, activități de creație) cred că vor avea o dezvoltare importantă în următoarea perioadă, iar părinții trebuie încurajați să consume astfel de servicii.

Duminicile în familie au deja câteva săptămâni de când se desfășoară. Ce feedback ați primit până acum?
Ioana: De fiecare dată când sunt întrebată de feed-back vizualizez fețe, reacții, comportamente și schimburi de priviri ale celor care ne-au onorat cu prezența până acum. Mă bucură și emoționează, în același timp, faptul că aceste evenimente nu presupun numai vânzarea de mâncare, ci și atmosferă și bună dispoziție. Am reușit să unim generații la masă, am serbat ani frumoși de căsnicie, am cinstit mame, am bucurat copii cu soarta mai nefericită, dar cel mai important este că s-au legat prietenii.

 

Cum se desfășoară o duminică după-masa obișnuită în pensiunea “La Mesteceni”?
Ioana: Lucrăm și pe bază de rezervare, și fără, în funcție de disponibilitate, iar consumația minimă este de 48 lei/persoană. În această sumă este inclusă participarea la activități pentru 1 copil și poate fi făcută înainte sau după eveniment. Cei care nu doresc să servească masa la noi, sunt în trecere, dar vor să participe la activități, achită 10 lei/persoană. Evenimentul nu este unul festiv, aranjarea sălii, în schimb, am dorit să ne aducă aminte de mesele luate pe vremuri în familie. Părinții/bunicii se așează la masă, iar la ora 15.00 dragii noștri de la Fantasmagia îi “racolează” pe cei mici fie în sala de evenimente, fie pe terenul de sport. în funcție de vremea de afară. Pentru ei începe distractia, pentru părinți începe “clipa de relaxare”. Se servește masa, părinții mai viziteaza zona de distracție, unii rămân cu copiii, alții nu, iar la sfârșitul evenimentului, de regulă, copiii servesc masa. Cei care doresc, mai pot ramane să mai petreacă împreună. Am surprins discuții între copii: duminica viitoare mai veniți?, iar acesta, consider eu, este rezultatul care trebuie să ne bucure.

Pentru cei mici pregătiți mereu un meniu special; ce presupune acesta, mai exact? Intenționați să diversificați paleta activităților sau să extindeți oferta – poate – pe întregul weekend? Dacă da, în ce mod?
Ioana: Meniul pentru copii este o propunere din partea noastra cu feluri de mâncare dintre cele mai agreate de ei, este dimensionat pentru nevoile lor și, nu în utimul rând, este prezentat cât se poate de atrăgător, în veselă specială pentru cei mici. Începând cu sezonul de vară, evenimentele de duminică se vor muta, ca organizare, la piscina. Astfel, copiii prezenți la piscină duminica vor beneficia de programul de animație al celor de la Fantasmagia și în sezonul cald.

Fantasmagia colorează frumos orașul nostru și multe evenimente desfășurate aici. Este un proiect exclusivist sau doritorii se pot implica în anumite moduri?
Dan: Nouă ne place să spunem că împărțim bucurie și culoare, iar oamenii care împărtășesc cu noi dorința de a fi sursa de zâmbet a celor din jur sunt bineveniți în echipa veselă Fantasmagia. Deoarece plănuim multe lucruri minunate pentru Cluj și clujeni în viitor ne dorim să întâlnim cât mai mulți oameni care să fie pe aceeași lungime de culoare cu noi. Criteriile sunt simple, să fie veseli, naturali, să iubească publicul de toate vârstele, în special lucrul cu copiii, să încapă în costumele noastre și cel mai important să fie dispus să învețe și să încerce lucruri noi, cum ar fi mersul pe picioroange, monociclu, bicicletă, jonglatul și multe altele. 🙂 Arta de a împărți zâmbete este una dintre cele mai dificile, dar odată ce ajungi să o stăpânești îți oferă o satisfacție interioară de nedescris.

Animatorii au fost văzuți contribuind și la desfășurarea altor proiecte, spre exemplu Flori pentru florărese. La ce să ne mai așteptăm în viitor?
Dan: Animatorii au fost văzuți la desfășurarea altor proiecte pentru că ni s-au părut interesante și pentru că împart bucurie oamenilor. Flori pentru FlorăreseNepoți de Crăciun, Jazz in The Park, Untold, LollyBoom sunt doar câteva dintre proiectele la care am participat. Ne vom alătura mereu ideilor care au la bază scopul de a-i face pe oameni să zâmbească și să le coloreze ziua. 🙂 Scopul nostru este simplu:„Indiferent unde mergem și ce avem de făcut, dăm tot ce avem mai bun pentru a-i face pe oameni să se simtă bine”. Bateriile noastre se reîncarcă din zâmbetele și aplauzele celor care se bucură să ne vadă. În viitor vrem să ne implicăm în cât mai multe proiecte care au la bază aceleași idei colorate ca ale noastre. 🙂

Clovnul și magicianul sunt personajele cel mai ușor de reperat, însă Fantasmagia pune în scenă și alte activități poate nu la fel de cunoscute, ca teatrul de păpuși. Care sunt opțiunile complete din care părinții sau organizatorii de evenimente pentru copii pot alege ca să-i bucure pe aceștia?
Dan: Fantasmagia dă suflet și aduce culoare oricărui tip de eveniment. Fie că vorbim de o zi de naștere, un botez, o nuntă sau un eveniment corporate.Începem cu întâmpinarea invitaților cu oameni pe picioroange, mascote (Disney, Minion, Inimă Gigant etc.), mimi și terminăm cu activități de divertisment pe tot parcursul evenimentului. Kids Corner pentru copii cu ateliere de creație, jocuri distractive și interactive sub supravegherea animatorilor noștri bine pregătiți și cu experiență în lucrul cu copiii. Pentru distracția pe parcursul evenimentului avem spectacole de scenă gândite astfel încât să bucure publicul de toate vârstele. Avem spectacole de mimă cu Mimo Poetulmagie cu magicianul Cristian Gunăcabaret cu clovnul Copăcel, teatru și construim în continuare spectacole pentru copii și părinți.

Noi le mulțumim pentru răspunsuri și vă invităm să stați cu ochii pe calendar pentru a ști mereu când le puteți face o vizită.
Următorul eveniment va fi duminică, 10 aprilie. Mai multe detalii aici.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!