Maratonul AROBS a strâns la linia de start peste 4000 de concurenți

Home $ Sport $ Maratonul AROBS a strâns la linia de start peste 4000 de concurenți

by | Apr 12, 2016 | Sport, Știri Cluj

A șasea ediție a Maratonului Internațional AROBS Cluj-Napoca a strâns la linia de start peste 4000 de concurenți la cele 6 probe de concurs: maraton, semimaraton, maraton ștafetă, crosul de 10 km, Crosul BT și Crosul Copiilor Auchan. Premiile au primit premii de peste 10 000 de euro.

Câștigătorii probei titulare de la cea de-a șasea ediție a Maratonului Internațional AROBS Cluj-Napoca au reprezentat Kenia, Ungaria și România. Pe primul loc la proba de maraton masculin s-a situat Kemboy Henry din Kenia, urmat de Nagy Tamas din Ungaria, iar pe locurile trei, patru și cinci de Sorop Eugen Constantin, Moisa Ioan și Mineran Constantin din România. La proba de maraton feminin au urcat pe podium Marija Vrajici din Croația, care a terminat cursa în 2 ore, 53 de minute, 56 de secunde și 4 sutimi, Agnes Kiss din Ungaria pe locul 2 și Mihaela Maria Botezan din România, pe locul 3, urmate îndeaproape pe locurile 4 și 5 de Maria Magdalena Veliscu și Laura-Diana Popescu tot din România.

“Anul acesta, 2600 de concurenți au participat la probele competitive, peste 1500 la Crosul BT și 700 la Crosul Copiilor Auchan. Am păstrat trendul ascendent în ceea ce privește numărul participanților și anul acesta, ceea ce ne face încrezători că fenomenul alergării câștigă teren, iar, peste câțiva ani, vom avea o comunitatea solidă de sportivi. Față de anii precedenți, suporterilor veniți din țară și străinătate li s-au alăturat în număr mai mare spectatorii clujeni, prezenți și în tribunele de la Cluj Arena și de-a lungul circuitului de alergare de 10,55 de km. Ne bucură faptul că publicul clujean începe să înțeleagă fenomentul de alergare de plăcere și să susțină ideea de sport ca stil de viață”, a spus Horațiu Morar, directorul Maratonului Internațional AROBS Cluj-Napoca.

Și de această dată, atmosfera a fost animată cu ajutorul celor nouă puncte de sonorizare și muzica live, interpretată de artiști de toate vârstele și partenerii de la Liceul de Muzică “Sigismund Toduță”, AHE & FRENK, Dj Muri, Jazz in the Park, Voltaj Academy, Radio Cluj și Armonia Music. Comunitatea clujeană a răspuns invitației organizatorilor de a ieși din case pentru a susține de pe margine alergătorii, ca urmare a campaniei “Be GREAT! Inspire others to follow you”, care, la cea de VI-a ediție a maratonului, a pus sub lumina reflectoarelor susținătorii competiției. Ei au încurajat sportivii de-a lungul circuitului de alergare de 10,55 de km.

A 7-a ediție a Maratonului Internațional AROBS Cluj-Napoca va avea loc în luna aprilie 2017 la o dată care va fi anunțată ulterior de organizatori.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!