Recital cameral @ Academia de Muzică

by | Apr 12, 2016 | Articole

Recital cameral

Susţinut de violonistul Peter Rosenberg, concertmaestrul orchestrei simfonice din Bamberg (Germania) şi pianistul Gergő Nagy, corepetitor la Opera Maghiară şi masterand la Academia de Muzică „Gheorghe Dima”din Cluj-Napoca, la clasa profesor universitar doctor Adriana Bera. Intrarea este liberă.

Repertoriul abordat cuprinde lucrări semnate de compozitorul american Charles Ives (1874 ­– 1954), precum Sonata pentru vioară şi pian nr. 4, Children’s Day at the Champ Meeting şi Largo pentru vioară şi pian, alternate cu lucrări de Ludwig van Beethoven: Sonata pentru vioară şi pian op. 24, Primăvara şi Sonata pentru vioară şi pian op. 47, Kreutzer.

Născut la Cluj, Peter Rosenberg este, din anul 1982, concertmaestrul Filarmonicii din Bamberg. A studiat la Academia de Muzică din Tel Aviv cu Alice Feynes, la Academia de Muzică din Detmold, cu Tibor Varga şi la Essen, cu Saschko Gawriloff. Este premiant al mai multor concursuri de interpretare instrumentală, precum Deutscher Musikwettbewerb Bonn şi ARD Musikwettbewerb München în 1970 (într-un duo vioară-pian cu fratele său, Gabriel Rosenberg).

Gergő Nagy este laureat al mai multor concursuri naţionale şi internaţionale, printre distincţiile obţinute numărându-se Marele Premiu al Festivalului Bach (Cluj-Napoca, 2009) şi Premiul I la Olimpiada Naţională de Interpretare Muzicală (Bistriţa, 2010). În 2011 a fost distins cu Premiul III la Concursul Internaţional de Pian din cadrul Festivalului Internaţional „Liszt200” de la Cluj-Napoca. Gergő Nagy a susţinut recitaluri atât în ţară, cât şi în străinătate și a fost solistul Filarmonicii „Dinu Lipatti” din Satu-Mare, al Filarmonicii de Stat „Transilvania” din Cluj-Napoca şi al Orchestrei „Antonin Ciolan” a Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din același oraș.

Evenimente viitoare

Abonează-te la newsletter

Ți-a plăcut acest articol? Abonează-te pentru a primi ultimele noutăți și recomandări.

Te-ai abonat cu succes.

Share This