Expozitii

Deltacraft @ Casa Matei

Deltacraft 

Expoziția DELTACRAFT meșteșug + design contemporan va fi deschisă în perioada 15 – 29 aprilie 2016. Colecția a fost expusă în premieră la Vienna Design Week în 2015, iar apoi la Galeria Galateca din București și este realizată cu priceperea și îndemânarea a 11 meșteșugari și 3 designeri.

Cele 13 obiecte expuse sunt ilustrative pentru tehnicile meșteșugărești uzuale. Acestea sunt lucrate din resurse naturale locale – pământ, piatră, lemn, piele și papură, invocând un stil de viaţă sustenabil – procurarea hranei, puterea comunitară și explorează memoria locului.

„Prin acest proiect, ne-am propus promovarea și valorificarea patrimoniului material al Deltei Dunării prin aducerea meșteșugurilor deltaice în designul de obiect contemporan. DeltaCraft este un proiect destinat, pe de o parte găsirii de soluţii sustenabile pentru integrarea pe piaţă a unor meșteșugari din această regiune, iar pe de alta de a evidenţia unicitatea ţinutului apelor Dunării prin apel la istorie și cultură, memorie și simţuri.” – Loredana Pana, Coordonator proiect Centrul pentru Politici Durabile Ecopolis

Curatori ai colecției: Marlene Stanciu și Mihiai Sibianu, inițiatorii KraftMade.

ClujLife - Te scoate din casă

No comments

You can be the first one to leave a comment.

Post a Comment

Ultimele articole

Evenimente viitoare

Sat 15

LightsON – The light artworks circuit

16 November, 6:00 pm - 31 December, 8:30 pm
Sat 15

Târgul de Crăciun Cluj-Napoca | Cluj-Napoca Christmas Fair

23 November, 11:00 am - 30 December, 10:00 pm
Sat 15

Căsuța Moșului de la Târgul de Crăciun

23 November, 4:00 pm - 30 December, 8:00 pm
Sat 15

Street FOOD Festival Christmas Goodies

7 December, 2018, 6:00 pm - 16 January, 2019, 9:00 pm
Sat 15

Decembrie Festiv în Syndicate Bar & Lounge

7 December, 6:00 pm - 20 December, 6:00 pm

Această pagină web folosește cookie-uri pentru a îmbunătăți experiența de navigare și a asigura funcționalițăți adiționale. Detalii aici.

WordPress database error: [Unknown column 'tt.order' in 'order clause']
SELECT t.*, tt.* FROM wp_terms AS t INNER JOIN wp_term_taxonomy AS tt ON t.term_id = tt.term_id WHERE tt.taxonomy IN ('gdpr_service_categories') AND tt.parent = '0' ORDER BY tt.order ASC