Capoeira @ Fabrica de Pensule

Home $ Articole $ Capoeira @ Fabrica de Pensule

by | Apr 19, 2016 | Articole

Capoeira ca fenomen brazilian de cultură comunitară

Centrul Cultural Brazilian Casa do Brasil vă invită la o „iniţiere”, dincolo de aparenţe şi convenţii, în Capoeira ca fenomen de artă comunitară, susţinută de Bogdan Octav Rakolcza, pionier al acestui domeniu în inima Transilvaniei, alături de membri ai proiectului Cercul Întreg.

Istorisiri despre capoeira tradiţională de stradă din Salvador da Bahia, unde Bogdan Octav şi-a completat în 2008-2009 studiile de fotografie venind din Nürnberg/Germania. Istorisiri ce l-au determinat ca, odată întors din Brazilia, să renunţe la un trai asigurat în Germania şi să se repatrieze în România după 17 ani de la emigrare. Revenit aici, tânărul apaixonado s’a dedicat (re)cultivării artei şi culturii comunitare din România prin mijloacele descoperite în Brazilia: capoeira tradiţională, percuţie, dans.

Sunt istorisiri despre un spaţiu magic de armonizare dincolo de individ, relatări despre Cercul în care individul îşi dezbate propria libertate cu libertatea altcuiva, poveşti despre o artă ce reuneşte generaţiile, de la cele mai tinere până la cele ajunse la senectute, istorii despre un fenomen care – timp de sute de ani – nu şi-a pierdut capacitatea de a se reinventa continuu, prin fiecare nou individ care îl practică. Poveştile din Roda de Capoeira.

Mai multe detalii aici.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!