Locuri din Cluj de care să te bucuri alături de parinți atunci când te vizitează

Home $ Descoperă Clujul $ Locuri din Cluj de care să te bucuri alături de parinți atunci când te vizitează

by | Apr 21, 2016 | Descoperă Clujul, Recomandări

Weekend-ul trecut mi-au venit părinții în vizită și, deși mai mereu sunt pe fugă, de data asta am reușit să stăm două zile și jumătate împreună. Așa că m-am gândit să le arăt și alte locuri din oraș… căci Clujul are multe de oferit și te surprinde zilnic cu întâmplări plăcute. Doar detaliile ne fac să ne reîndrăgostim de el atunci când simțim că parcă ceva nu merge bine și cotidianul devine monoton, nu-i așa?

În consecință, cred că și ție ți-ar prinde bine niște recomandări într-o direcție asupra căreia posibil să nu stai să meditezi prea mult, și am venit cu câteva idei numai bune de testat în zilele prietenoase de primăvară.

Atunci când te vizitează părinții și frații, surorile ori alți membri ai familiei, prima mea sugestie este să consulți calendarul de evenimente și să vezi ce anume se întâmplă în oraș în perioada respectivă. Sunt mari șansele să aibă loc un meci important (tenis, handbal, tenis, baschet), un concert sau un spectacol pe care ar fi păcat să îl ratați. Dacă găsești unul, ocupă-te tu te rezervări și bilete, ca totul să fie aranjat atunci când ei ajung. De exemplu, când au venit părinții mei aveau loc meciurile de tenis dintre România și Germania, și cu toate că nu aveam bilete, le-am sugerat să mergem la antrenamentele deschise publicului.

A photo posted by @alexandrahurducas on

Alte sugestii sunt plimbările în aer liber, în speranța că aveți parte de vreme călduroasă. Puteți să profitați de o plimbare prin Grădina Botanică (primăvara vă bucurați de ea înflorită) sau prin parcurile Clujului. În Parcul Central, de exemplu, la Clădirea Casino, au des loc expoziții sau alte tipuri de evenimente culturale. Piața Unirii și Piața Muzeului nu sunt deloc de neglijat – deși par foarte accesibile, fiind în zona centrală, puțini oameni se gândesc să profite de ceea ce pun ele la dispoziție și să viziteze catedrala catolică (cu posibilitatea urcării în turn) sau a Casei lui Matei Corvin, unde se află și Universitatea de Arte și Design. Se poate vizita zilnic între 10 – 16. Printre biserici, dacă părinților tăi le plac, mai sunt în Piața Avram Iancu (catedrala ortodoxă) și Biserica Piariștilor (vis-a-vis de Casa TIFF).

Ia în calcul posibilitatea unei vizite la Biblioteca Centrală Universitară, și spune-le că exact acolo a fost bibliotecar Lucian Blaga. Muzeele sunt iarăși extrem de ofertante. Musai să nu-l ratați pe cel de Istorie a Farmaciei, din Piața Unirii. Pentru numai 5 lei, vedeți preparate farmaceutice din secolul trecut, ustensile folosite, un laborator vechi și aflați care e elixirul dragostei! De asemenea, Palatul Banffy, cunoscut ca Muzeul de Artă Cluj-Napoca, este o clădire reprezentativă a orașului și poate fi explorată. Și aici sunt des organizate expoziții de fotografie sau pictură ori concerte camerale.

A photo posted by Andrada (@andrada.ghiurco) on

Și dacă tot vorbim de concerte… Filarmonica e tare generoasă cu ocaziile în care vă puteți bucura de muzica artiștilor de aici. Iar de o piesă de teatru sigur s-ar bucura părinții tăi, ori de un spectacol la Operă! Consultă-le site-urile (teatru / opera), căci sunt mereu actualizate, și ține minte că studenții și pensionarii beneficiază de reduceri. A, încă ceva! Și spectacolele teatrului maghiar sunt subtitrate în limba română.

Noi am mai vizitat Parcul Muzeului Etnografic (de pe strada Tăietura Turcului). Poate recunoști zona dacă îți spun că acolo e faimoasa Pădure Hoia și locul de desfășurare al festivalului Mioritmic. Zona e superbă, liniștită și întinsă pe câteva hectare de pământ… cu care vechi conservate atât de bine încât te întrebi dacă nu cumva au strămutat un sat în întregime acolo. Intrarea este 3 lei (trei!), iar parcul este deschis până la ora 18, cu ultima intrare la ora 17.

A photo posted by @alexandrahurducas on

La întoarcere, o mini-excursie pe Cetățuie de unde admirați priveliștea și o cină în oraș, eventual pe o terasă, sună bine, nu-i așa? De exemplu, interesează-te când la Livada au și muzică live. Opțiuni outdoor acum sunt multe, ori restaurant, ori un bar drăguț unde să aibă o experiență diferită și să încerce ceva aparte. Iar la finalul zilei, dacă mai aveți timp și chef, te poți gândi la un film!

Acestea sunt doar câteva dintre recomandările de care puteți să profitați împreună, chiar și pe un low budget. Cu siguranță mai găsești câteva dacă te gândești puțin și le adaptezi în funcție de programul și preferințele fiecăruia.

Ție cum ți se par? Ce alte sugestii de locuri din Cluj unde sa mergi cu parintii ai avea?

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!