Recital de lied @ Academia de Muzică

Home $ Articole $ Recital de lied @ Academia de Muzică

by | Apr 25, 2016 | Articole

Recital de lied – susținut de mezzosoprana Ana Rusu și pianista Iulia Suciu.

Repertoriul abordat de cele două artiste anticipează atmosfera sacră a evenimentelor Pascale, cuprinzând lieduri cu tematică religioasă de Antonín Dvořák și Christoph Willibald Gluck.

Născută la Ploieşti, mezzosoprana Ana Rusu, prof. univ dr. la Departamentul de Canto şi Artele spectacolului muzical, a absolvit Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, specializarea canto, în anul 1975, la clasa prof. univ. Edith Simon. După finalizarea studiilor, Ana Rusu a devenit membră a corului Filarmonicii Transilvania din Cluj-Napoca, având în paralel şi o bogată activitate solistică, colaborând cu toate filarmonicile din ţară, sub bagheta unor dirijori de renume internaţional. Artista a realizat, totodată, numeroase înregistrări audio şi video şi a fost membră în juriile a numeroase concursuri de canto naţionale şi internaţionale. De altfel, din 2005 este invitată să participe în juriul Concursului de Interpretare a liedului „Ionel Perlea” care se desfășoară la Slobozia. Ana Rusu a susţinut cursuri de măiestrie la Chişinău, dar şi în cadrul Concursului Internaţional de Canto din Hong Kong, în 2014.

Iulia Suciu, conf. univ. dr. la Departamentul de Canto şi Artele spectacolului muzical, a absolvit Academia de Muzică „Gheorghe Dima”, specializarea pian, în anul 1991, la clasa prof. univ. dr. Ninuca Oșanu Pop. A fost laureată a concursurilor de pian de la Catanzzaro – Italia, „Gheorghe Dima” – Cluj-Napoca, a obţinut Premiul pentru cel mai bun pianist acompaniator la concursurile „Gheorghe Dima” – Cluj-Napoca, „Mihail Jora” – Bucureşti, şi „Magda Ianculescu” – Bucureşti. Totodată, Iulia Suciu fost pianist acompaniator oficial al celor zece ediţii ale „Concursului Internaţional Hariclea Darclée” – Brăila și a susţinut numeroase recitaluri şi concerte alături de artiști importanți ale scenei lirice româneşti: Iulian Jurja, Gheorghe Roşu, Ana Rusu, Leontina Văduva, Florin Estefan, Ştefan Pop, Mihaela Maxim şi alţii.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!