Înscrie-te la GBOB România

Home $ Știri Cluj $ Înscrie-te la GBOB România

by | Apr 28, 2016 | Știri Cluj

Organizată de Asociația “Sunetul Muzicii” în România, The GLOBAL BATTLE OF The BANDS (GBOB, Bătălia mondială a formațiilor) este cea mai mare și cea mai apreciată competiție de muzică Live – de muzică originală – din lume, fiind organizată în peste 30 de țări pe 5 continente. Înființată în 2004 de către Tore Lande în Norvegia, GBOB este competiția dedicată formațiilor de toate genurile muzicale, aflate în diverse etape de popularitate.

Regulile de bază sunt: 2 compoziții proprii – interpretate LIVE – în 8 minute de recital. Finalistele se întâlnesc anual la Finala mondială (itinerantă, care vizează metropolele din întreaga lume).

În 2015, au participat 700 de muzicieni din șase țări europene la concursul de muzică LIVE, GBOB România. Semifinalele regionale au fost organizate pe parcursul întregului an (în 8 orașe diferite ale țării), iar Finala națională a fost transmisă în direct pe două posturi de televiziune.

În 2016, din cele 60 de formații înscrise în doar prima parte a anului, ne putem lăuda deja cu artiști paticipanți din 4 țări europene și o finalistă calificată din Bulgaria.

Prin premiile acordate de către profesioniști activi în domeniul muzical din toate colțurile țării, GBOB România este concursul muzical cel mai de amploare dedicat formațiilor LIVE de la noi din țară. În 2015 am atins un nivel record de premii pe plan național oferite formațiilor pe tot parcursul anului (în 10 etape de concurs am avut 29 de membrii în Juriu și s-au acordat 56 de premii la 40 de grupuri muzicale diferite).

Formațiile primesc o promovare automată din momentul înscrierii – la nivel internațional și șansa de a reprezenta România la Finala Mondială (cu transport, masă și cazare asigurate).

Urmează Semifinala GBOB Transilvania la Hard Club, sâmbătă 14 mai. Mai sunt locuri la concurs. Înscrierea se face completând acest formular online.

La GBOB World Final, doar un grup muzical va câștiga titlul “Best New Band in the World” (Cea mai bună formație NOUĂ din lume), iar Pachetul de premii include: 1) înregistrări într-un studio de top, cu un producător celebru SAU un turneu pe plan internațional; 2) înregistrarea unui videoclip; 3) oferta de contract de la GBOB Records Londra

De la competiția GBOB România 2015 s-au calificat două formații la 2016 GBOB World Final (organizat joi 26 mai în So36 la Berlin): HTETHTHEMETH (din Brașov) care reprezintă ROMÂNIA și SEQUENCE (din Senta) care reprezintă SERBIA.

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!