Concursul The Pitch ajunge în Transilvania, la TIFF

by | Apr 29, 2016 | Cinema, Festivaluri, Știri Cluj

ShortsTV, platforma internațională dedicată scurtmetrajelor, și Festivalul Internaţional de Film Transilvania le oferă tinerilor cineaști din Transilvania şansa de a-și face cunoscut următorul proiect de scurtmetraj şi de a primi o finanţare de 5.000 de euro pentru a-l produce. TIFF se alătură anul acesta festivalurilor partenere, găzduind o ediție a concursului The Pitch, exclusiv pentru cineaștii din regiune.

Până pe 15 mai 2016, ora 23.59 (ora României), tinerii regizori sunt invitați să se înscrie pe adresa [email protected], urmând ca în data de 23 mai 2016, ShortsTV să anunțe cei 10 finaliști care vor participa pe 1 iunie la competiția live din cadrul TIFF, formată din două runde de prezentări cu public. Regulamentul de înscriere poate fi găsit pe pagina concursului de pe tiff.ro.

În prima rundă, toți cei 10 cineaști selecționați vor avea la dispoziție 1 minut pentru a-și prezenta (în limba engleză) ideea de scurtmetraj în fața unei camere de filmat și a juriului, care va lua în considerare și showreel-urile concurenților. Candidații sunt încurajați să pluseze cu o prezentare vizuală a ideii de scurtmetraj în cadrul pitch-ului. Din cele 10 proiecte selecționate, doar 5 dintre ele vor merge în runda a doua, când cei 5 concurenți rămași în competiție se vor întoarce pe scenă și vor răspunde la întrebările juriului în fața unui public. Marele câștigător va primi un premiu de 5.000 de euro pentru producția filmului său.

Existent deja în programul multor festivaluri de film, inclusiv cel de la Cannes, The Pitch oferă un premiu de 5.000 euro pentru producția celei mai bune idei de scurtmetraj din concurs. Cei care doresc să se înscrie trebuie să fi regizat sau produs cel puțin un film scurt, iar proiectul depus să aibă un buget mai mic de 10.000 de euro și o durată maximă de 15 minute. Filmul trebuie să fie realizat într-un an de la acordarea premiului sau finanțarea va fi retrasă. Sunt eligibili cineaștii originari sau rezidenți din Transilvania, mai exact din județele Alba, Bistrița-Năsăud, Brașov, Cluj, Covasna, Harghita, Hunedoara, Mureș, Sălaj și Sibiu.

Evenimente viitoare

Abonează-te la newsletter

Ți-a plăcut acest articol? Abonează-te pentru a primi ultimele noutăți și recomandări.

Te-ai abonat cu succes.

Share This