Program lunii mai la MiniReactor

Home $ Articole $ Program lunii mai la MiniReactor

by | May 3, 2016 | Articole

Sâmbătă, 7 mai, ora 11.00
R.O.G.V.A.I.V

Regia: Delia Gavlițchi
Cu: Cătălin Filip, Florina Florian, Oana Mardare

ROGVAIV este un proiect teatral nonverbal, educativ, recomandat celor mai mici dintre spectatori – începând de la un an. Cu muzica live, sunete delicate și imagini sugestive, spectacolul își propune să le prezinte celor mici culorile. Intâlnirea unui pictor cu voioasele și năstrușnicele culori. Pornind de la alb-negru, scena va fi invadată de R.O.G.V.A.I.V.
Recomandat copiilor: 1+
O coproducție Mini Reactor și Compania Improwise

Sâmbătă, 14 mai, ora 11.00
POVESTEA LUI IONICĂ, CAVALERUL FĂRĂ FRICĂ

Adaptare după Petőfi Sándor
Idee regizorală: Kovacs Ildiko
Scenografia: Simó Enikő
Cu: Demeter Ferencz

Povestea a doi copii orfani, o poveste cu de toate: cu lupte, cu vrăjitoare, cu dragoni, cu zâne și mai ales cu un final fericit, bineînțeles. Pornim împreună într-o călătorie în universul fanteziei: din satul natal ajungem în Franța, apoi în țara uriașilor, în țara întunericului și cea a minunilor. La final de spectacol devenim mai bogați: acum cunoaștem o nouă o poveste tradițională maghiară, ușor adaptată la meleagurile natale.
Recomandat copiilor: 4+

Sâmbătă, 21 mai, ora 11.00
RIDICHEA URIAȘĂ

Regia: Delia Gavlitchi
Scenografia: Filip Odangiu
Muzica: Corina Sirbu
Cu: Florina Florian, Ramona Atanasoaie, Raluca Mara

Ridichea Uriașă este o poveste populară rusească cu o intrigă simplă: moșul plantează o ridiche care crește până devine uriașă. Doar alături de cei dragi reușește să o scoată din pământ și să se bucure de rodul muncii în echipă. Adaptare a poveștii, cu păpuși mari, pline de viată și voioșie. Bătrâneii noștri, Babuska și Deduska, vă așteaptă cu mic cu mare pentru a vă transmite dragostea lor pentru natură și pentru cei dragi.
Recomandat copiilor 3+
O producție a Companiei Improwise

Sâmbătă, 28 mai, ora 11.00
PĂDUREA FERMECATĂ

Distribuție: Andreea Bolovan, Andra Ștefan
Retroproiecții și Background design: Maria Brudașcă
Suport creativ și tehnic: Siviu Cotiușc, Fabien Monestier
Muzică: Kenny MacLeod

Spectacolul este un moment de teatru de păpuși, care-și propune să-i aducă pe prichindei mai aproape de natură. Copiii vor face cunoștință cu pădurea și cu prietenii ei și vor afla ce daruri are codrul pentru oameni și cât de importante sunt acestea pentru echilibrul mediului care ne înconjoară. Povestea se deapănă printr-o îmbinare de mijloace artistice care țin de teatrul de păpuși clasic cu proiecții experimentale. Astfel se sugerează ideea de lume fantastică în care orice e posibil. Doi copii, o provocare și o pădure misterioasă. Așa începe călătoria unui băiețel printre tainele și ființele unei păduri magice. După multe peripeții și încercări năzdrăvane, copilul descoperă secretele pădurii.
Recomandat copiilor 4+
O producție a Asociației Bafi

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!