Reactor – program mai 2016

Home $ Articole $ Reactor – program mai 2016

by | May 3, 2016 | Articole

Vineri, 6 mai, ora 20.00 – PREMIERĂ
REFUGII

Concept și dramaturgie: Raul Coldea și Petro Ionescu
Distribuție: Alina Mișoc, George Sfetcu, Paul Socol și Doru Taloș

Refugii este un spectacol care colează perspective diferite asupra evacuărilor forțate și a situațiilor persoanelor fără adăpost din România. Actorii mizează pe jocul între distanțare și implicare, unul care produce discurs critic și care poate conduce mai apoi la dezbatere. Construit pe metodele devised theatre, spectacolul familiarizează publicul cu aceste probleme printr-o reprezentare care își dorește să genereze empatie în rândul spectatorilor. „Nu ne place când auzim de sărăcie și alte povești nașpa, vrem doar să uităm și să mergem acasă. Să mâncăm, să facem o baie caldă, să ne uităm la televizor, să mergem la masaj, să călătorim, să dormim într-un pat confortabil, vara să dăm drumul la aparatul de aer condiționat, iarna la centrală și totul e ok. ”

O producție Reactor de creație și experiment

Duminică, 8 mai, ora 20.00
9 DIN 10

Dramaturgia: Ana Cucu-Popescu
Regia: Leta Popescu
Cu: Oana Hodade, Oana Mardare, Doru Taloș

Chestionând limbajul specific cărților motivaționale, 9 din 10 este rezultatul unui proces de lucru de tip devised theatre, având la bază un scenariu colectiv, bazat pe improvizațiile actorilor, coordonat de dramaturgul Ana Cucu-Popescu, sub regia Letei Popescu. Spectacolul confruntă publicul cu realitatea îndoielnică a statisticiilor abracadabrante de astăzi, o realitate aflată la limita dintre fake şi true, la limita dintre how to be… şi be yourself!.

O producție Reciproca – Reactor

Luni, 9 mai, ora 20.00
LOOKING FOR EUROPE

The European Voluntary Service explained + Speed Dating Special

Have you ever been to a volunteer speed dating? This is your chance. Within the evening “Looking for Europe – the European Voluntary Service explained”, Julia and Tim – the EVS Volunteers at Reactor – are going to deliver an insight into the volunteering service. They won’t only talk about general things, but tell you more about your way to Europe and their experiences. As a highlight you will have the chance to participate in a speed dating with current volunteers from all over Europe, in which you can address your personal questions. This event is part of the National Volunteering Week (Săptămâna Națională a Voluntariatului) which is organized in Cluj by Centrul de Voluntariat Cluj-Napoca.

Marți, 10 mai, ora 21.00
NATIF

concert acustic
Cu: ANDREI CRECAN – solist, MARIUS ȘTEFAN – chitară, ADRIAN ARDELEAN – chitară, TEODORA SLEVOACĂ – violoncel, SERGIU REȘTEI – cajon

În 2011, formația Natif se conturează ca răspuns ȋmpotriva automatismelor parazitare muzicale din peisajul autohton, la inițiativa vocalului Andrei Crecan. Premiul „Debutul Anului”, ȋn cadrul premiilor Irish and Music Pub, reprezintă o recunoștere a trupei, care abordează genul de muzică upbeat brit-folk cu influențe alternative, ȋntr-un carusel de concerte de succes.
Cele două albume Stories and Impressions (2012) și Strange Times (2013), plus un videoclip oficial la piesa „Ea vrea” , ȋn regia lui Radu Ștefan, asigură prezența ȋn cadrul festivalurilor I.O.I. Fest, Noaptea Dependenților de Trailere, I.O.I. Fest 2012, Short’s UP, Transylvania International Music and Arts Festival, Napoca Music Event, Peninsula (2013), Barock XIII (2014), TiMAF (2012), Transilvania Music Event (2012), Student Sound Days (2013), Colours of Cluj Festival (2013) sau Photo Romania Festival (2013). După o scurtă pauză ȋn 2015, trupa revine cu un sound nou, care include violoncelul, chitara electrică și tobele.

Joi, 12 mai, ora 20.00
Vineri, 13 mai, ora 20.00
PLAYLIST (PENTRU SFÂRȘITUL LUMII)

după Mihnea Blidariu
adaptare și regie: Maria Chirilă
cu: Radu Câmpean

“Playlist – pentru sfârşitul lumii” este un one-man show constituit dintr-o serie de monoloage al căror punct comun este sfârşitul lumii. Într-o realitate alternativă, nu cu mult diferită de a noastră, sfârşitul oferă mai multor personaje ocazia perfectă pentru a-şi împărtăşi cele mai intime, sumbre sau extreme gânduri. Playlist este în fapt o monografie amară, cu accente comice a unei societăţi aflate în derivă, menită să expună în mod obiectiv, dar folosindu-se de o stilistică pe alocuri grotescă, o realitate în faţa căreia ne-am resemnat, poate, mult prea devreme. Laitmotivul meteoritului, generatorul contextului extrem de “sfârşit de lume”, este metafora unui suicid lent şi demult început al umanităţii. Conformaţi în faţa superficialului şi al egoismului pur instinctual, tindem să acceptăm o situaţie extremă ca fiind o stare de normalitate. Devierea, deşi aspru judecată, e considerată întâmplare, într-o tendinţă generalizată de a desacraliza orice experienţă.

O producție Teatru LUNI de la Green Hours, București

Sâmbătă, 14 mai, ora 20.00
NU CRED CĂ O SĂ ÎMI TREACĂ VREODATĂ

Concept și dramaturgie: Raul Coldea și Petro Ionescu
Cu: Raul Coldea, Oana Mardare, Doru Taloș

Trei petreceri organizate de trei adolescenți încep în același timp și ajung să se suprapună, iar scena devine un spațiu al confesiunilor. Experiențele personale ale celor trei performeri sunt ficționalizate și creează împreună o dramaturgie a fragilității.

O producție Reactor de creație și experiment

Duminică, 15 mai, ora 20.00
ÎN VIITORUL APROPIAT

Text: Petro Ionescu
Regia: Cristian Ban
Cu: Carina Bunea, Cătălin Filip, Timea Udvari, Csepei Zsolt

Spectacolul În viitorul apropiat vorbește despre frica de viitor, punând accentul pe imprevizibilul situațiilor scenice. Abordarea acestei teme blochează spectatorul într-un spațiu care sfidează trecerea firească a timpului și aduce în prim plan joaca și absurdul.

O producție Reactor în colaborare cu Váróterem Projekt, în cadrul unui proiect finanțat de AFCN

Luni, 16 mai, ora 20.00
GENUNCHII NOȘTRI SE ATING!

Regia: Cătălin Bocîrnea
După: ”Autorul”, de Tim Crouch
Cu: Balász Bodolai, Cătălin Bocîrnea, Raluca Mara, George Sfetcu

”Un spectacol deosebit de solicitant, atât pentru actori cât și pentru spectatorii prezenți. Fiecare dintre replici este împărțită cu publicul, în așa fel încât întreaga poveste devine una despre intimitate și împărtășire. Fiecare trăire este dăruită publicului pentru a fi trăită. Actorii nu joacă, ei se joacă cu ceilalți, îi includ în joc. O veritabilă încercare pentru Homo Ludens, pentru schimbul real, în mișcare, care se petrece pe parcursul întregii reprezentații. Da, bla bla bla….Da, bine! Nu scrie nimic de fapt! Nu-i așa? În fine, nu o să vă ținem aici, legați de scaune pentru o oră și ceva. Puteți să ieșiți la baie, la o țigară. Puteți chiar să nu închideți telefoanele mobile.”

O producție Reactor de creație și experiment

Joi, 19 mai, ora 19.00 și 21.00
JUST PUSH PLAY

Spectacol de improvizație

Cu: Dragoș Muscalu, Bogdan Bob Rădulescu, Robert Pavicsits, Matei Rotaru

Totul se construiește pe loc, fără regizor, fără scenariu.
Telecomanda e în mâna publicului.
So… JUST PUSH PLAY!

Marți, 24 mai, ora 20.00
REFUGII

Concept și dramaturgie: Raul Coldea și Petro Ionescu
Distribuție: Alina Mișoc, George Sfetcu, Paul Socol și Doru Taloș

Refugii este un spectacol care colează perspective diferite asupra evacuărilor forțate și a situațiilor persoanelor fără adăpost din România. Actorii mizează pe jocul între distanțare și implicare, unul care produce discurs critic și care poate conduce mai apoi la dezbatere. Construit pe metodele devised theatre, spectacolul își propune să familiarizeze publicul cu aceste probleme printr-o reprezentare care își dorește să genereze empatie în rândul spectatorilor. „Nu ne place când auzim de sărăcie și alte povești nașpa, vrem doar să uităm și să mergem acasă. Să mâncăm, să facem o baie caldă, să ne uităm la televizor, să mergem la masaj, să călătorim, să dormim într-un pat confortabil, vara să dăm drumul la aparatul de aer condiționat, iarna la centrală și totul e ok. ”

Abonează-te la newsletter ❤️

Periodic primești, direct în inbox, cele mai recente știri și recomandări.

Te-ai abonat cu succes!